2x must-see documentaires

documentaire meat the truth

Al vanaf het begin van Green Bakers verdiepen wij ons extra veel in documentaires rondom de vee-industrie en het milieu. We raden je zeker aan om een documentaire te kijken als je meer wil leren over deze onderwerpen. Voor ons waren de onderstaande documentaires echte eye-openers. 

documentaire meat the truth

Meat the Truth

Deze documentaire wordt gepresenteerd door een Nederlandse Tweede Kamer lid voor de Partij voor de Dieren. Het ging om kritiek op de klimaatfilm An Inconvenient Truth van Al Gore. De makers van Meat the truth waren namelijk van mening dat de bio-industrie een grote oorzaak zou zijn van de klimaatverandering, terwijl Al Gore dit niet genoemd had in zijn film. Wij vonden de documentaire best krachtig, alleen jammer dat het visuele aspect verouderd is, omdat de documentaire uit 2008 komt.

documentaire cowspiracy

Cowspiracy

Cowspiracy gaat over Kip Andersen, de maker van de film, die op zoek gaat naar oplossingen voor milieugerelateerde problemen. Deze documentaire heeft nog meer onze ogen geopend over wat er schuilt achter de vee-industrie. Het aantal schokkende beelden valt opzich wel mee, want de focus ligt meer op informatie overbrengen, onder andere dat verschillende organisaties zoals Green peace geen uitspraak willen doen over de bio-industrie omdat zij bang zijn om sponsors te verliezen. Ze zijn bang om mensen af te schrikken, omdat velen vlees en zuivel als een ‘must-have’ zien. Deze documentaire vonden wij prettiger om te kijken dan Meat the truth, omdat de beelden visueel sterker zijn. Meat the truth had een andere vormgeving, namelijk meer Ted Talk-achtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bestel nu onze vegan bakmixen om lekker makkelijk vegan te bakken

Dit zeggen onze Green Bakers

Carin Smit
Carin Smit
Verrast door het resultaat
Lees verder
Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
Nettie Groen
Nettie Groen
VRE-SE-LIJK lekker!
Lees verder
Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
Mandy Cerise
Mandy Cerise
Wat een makkelijke bakmixen!
Lees verder
Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
Ann
Ann
Onze derde bestelling
Lees verder
Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
Marion
Marion
Zelfs ik kan bakken zo!
Lees verder
Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
Sharon
Sharon
Bij de hele familie een groot succes!
Lees verder
Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
Kimmy
Kimmy
Voor herhaling vatbaar!
Lees verder
Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
Willem
Willem
Ruime hoeveelheid chocolade
Lees verder
De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
Vorige
Volgende