2x must-see documentaires

Al vanaf het begin van Green Bakers verdiepen wij ons extra veel in documentaires rondom de vee-industrie en het milieu. We raden je zeker aan om een documentaire te kijken als je meer wil leren over deze onderwerpen. Voor ons waren de onderstaande documentaires echte eye-openers. 

documentaire meat the truth

Meat the Truth

Deze documentaire wordt gepresenteerd door een Nederlandse Tweede Kamer lid voor de Partij voor de Dieren. Het ging om kritiek op de klimaatfilm An Inconvenient Truth van Al Gore. De makers van Meat the truth waren namelijk van mening dat de bio-industrie een grote oorzaak zou zijn van de klimaatverandering, terwijl Al Gore dit niet genoemd had in zijn film. Wij vonden de documentaire best krachtig, alleen jammer dat het visuele aspect verouderd is, omdat de documentaire uit 2008 komt.

documentaire cowspiracy

Cowspiracy

Cowspiracy gaat over Kip Andersen, de maker van de film, die op zoek gaat naar oplossingen voor milieugerelateerde problemen. Deze documentaire heeft nog meer onze ogen geopend over wat er schuilt achter de vee-industrie. Het aantal schokkende beelden valt opzich wel mee, want de focus ligt meer op informatie overbrengen, onder andere dat verschillende organisaties zoals Green peace geen uitspraak willen doen over de bio-industrie omdat zij bang zijn om sponsors te verliezen. Ze zijn bang om mensen af te schrikken, omdat velen vlees en zuivel als een ‘must-have’ zien. Deze documentaire vonden wij prettiger om te kijken dan Meat the truth, omdat de beelden visueel sterker zijn. Meat the truth had een andere vormgeving, namelijk meer Ted Talk-achtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.