Apple Cinnamon Cake

appel kaneel cake

Vegan Appel-Kaneel Cake

5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 min
Baktijd 45 min
Porties 12 plakken

Benodigdheden

  • cakevorm 25 cm
  • bakpapier
  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • garde
  • spatel

Ingrediënten
  

  • Green Bakers Vegan Bakmix voor Appel-Kaneel Cake

Zelf toevoegen

  • 200 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
  • 65 g zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (65 g) of gesmolten ongezouten vegan boter (65 g) kunnen ook gebruikt worden. Wil je een gezondere cake zonder vet? Voeg dan in plaats van olie, 35 g appelmoes toe.
  • 1 grote appel Granny Smith, Elstar, Goudreinet, Jonagold

Video

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de randen van de cakevorm goed in. Bekleed de cakevorm ook met een stuk bakpapier en laat het uitsteken aan de lange zijde. Zo kan je heel makkelijk de gebakken cake uit de vorm tillen.
    • Snijd de appel in stukjes van de gewenste grootte. (Schillen is niet nodig, no food waste)
    • Voeg de vegan bakmix, 200 g water en 65 g zonnebloemolie toe aan de beslagkom. Mix het geheel met een garde in ca. 1 minuut tot een glad geheel.
    • Voeg de appelstukjes toe en spatel deze door het beslag.
    • Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake direct in de oven. 
    • Bak de cake in 45-50 minuten gaar en goudbruin. Prik met een mes of satéprikker in het midden van de cake. Als er geen cakebeslag aan je prikker of mes zit, betekent dit dat de cake gaar is.
    • Haal de cake uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen in het blik.
    • Haal de cake uit het blik en laat het verder afkoelen op een rooster.
    • Til de cake uit de vorm met behulp van het bakpapier. Snijd in stukken en serveer warm of afgekoeld.

    Variatietips

    • Bewaartip: Bewaar de afgekoelde cake in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijft het tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
    • Variatietip: In plaats van één grote cake, kan je ook 12 kleinere cakejes maken. Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes en bak in 22-25 minuten gaar.
    • Variatietip: Voeg een handjevol gewelde rozijnen toe aan het beslag.
    Heb je zelf een leuke vegan variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers

    4 reacties

    1. 5 sterren
      Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept