Recept: Vegan Appel-Kaneel Cake
Makkelijk recept voor vegan appel-kaneel cake. Met de Green Bakers vegan bakmix voor Apple-Cinnamon Cake bak jij de lekkerste vegan appel-kaneel cake. Jij hoeft alleen zonnebloemolie, water en een appel toe te voegen. Bakken zonder mixer, alleen een garde nodig. Ingrediënten toevoegen, mengen, bakken en genieten maar!Probeer ook eens ons variatierecept voor Vegan Appel-Kaneel Cake Dessert met Gekarameliseerde Appels. Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten min
Baktijd 45 minuten min
Porties 12 plakken
Ingrediënten
- Green Bakers Vegan Bakmix voor Appel-Kaneel Cake
Zelf toevoegen
- 200 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
- 65 g zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (65 g) of gesmolten ongezouten vegan boter (65 g) kunnen ook gebruikt worden. Wil je een gezondere cake zonder vet? Voeg dan in plaats van olie, 35 g appelmoes toe.
- 1 grote appel Granny Smith, Elstar, Goudreinet, Jonagold
Video
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de randen van de cakevorm goed in. Bekleed de cakevorm ook met een stuk bakpapier en laat het uitsteken aan de lange zijde. Zo kan je heel makkelijk de gebakken cake uit de vorm tillen.
- Snijd de appel in stukjes van de gewenste grootte. (Schillen is niet nodig, no food waste)
- Voeg de vegan bakmix, 200 g water en 65 g zonnebloemolie toe aan de beslagkom. Mix het geheel met een garde in ca. 1 minuut tot een glad geheel.
- Voeg de appelstukjes toe en spatel deze door het beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake direct in de oven.
- Bak de cake in 45-50 minuten gaar en goudbruin. Prik met een mes of satéprikker in het midden van de cake. Als er geen cakebeslag aan je prikker of mes zit, betekent dit dat de cake gaar is.
- Haal de cake uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen in het blik.
- Til de cake uit de vorm met behulp van het bakpapier. Snijd in stukken en serveer warm of afgekoeld.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar de afgekoelde cake in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijft het tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
- Variatietip: In plaats van één grote cake, kan je ook 12 kleinere cakejes maken. Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes en bak in 22-25 minuten gaar.
- Variatietip: Voeg een handjevol gewelde rozijnen toe aan het beslag.
4 reacties
Super makkelijk te maken met een heerlijk eindresultaat. Ga dit zeker vaker maken!
Hi Nathalie,
We vinden het superleuk om te horen dat je hebt genoten van de appel-kaneel cake!
Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
Bedankt voor je positieve feedback! Wat fijn om te horen dat jullie er zo enthousiast over zijn.