Apple Crumble

apple crumble

Vegan Apple Crumble

Dit recept is voor 6 porties maar je kan het aantal porties ook gemakkelijk vermeerderen of verminderen.
Bereidingstijd 10 min
Baktijd 30 min
Porties 6 porties

Benodigdheden

  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • mes
  • ovenschaal

Ingrediënten
  

Voor de appelvulling

  • 2-3 grote appels Granny Smith, Elstar, Goudreinet, Jonagold
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel

Voor de kruimels

  • 100 g koude vegan boter
  • 120 g tarwebloem
  • 65 g havermout
  • 40 g lichte basterdsuiker
  • 40 g suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Instructies
 

heteluchtoven: 180 °C, elektrische oven: 200 °C, gasoven: stand 4

    • Verwarm de oven voor.
    • Doe in een beslagkom 100 g tarwebloem, 65 g havermout, 40 g lichte basterdsuiker, 40 g kristalsuiker, 1 theelepel kaneel en een snufje zout.
    • Snijd 100 g koude vegan boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de droge ingrediënten.
    • Kneed het met je handen goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
    • Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de appels in blokjes. (Schillen is niet nodig, no food waste) 
    • Leg de appelblokjes in de ovenschaal en voeg hier 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel aan toe. Meng het goed door elkaar.
    • Leg de deegkruimels op de appels.
    • Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten tot de bovenkant licht goudbruin gekleurd is en de appels gaar zijn.
    • Haal de ovenschaal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
    • Serveer warm met eventueel een bolletje vegan ijs of een toefje vegan slagroom.

    Variatietips

    Tip: 
    Dit recept is geschikt om van te voren te bereiden voor het diner. Bereid alles voor en zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast voor maximaal 24 uur. Haal 30 minuten voor het bakken uit de koelkast om even op temperatuur te komen. Bak vervolgens af zoals aangegeven in het recept.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept