Recept: Vegan Apple Crumble
Makkelijk recept voor vegan apple crumble. Wij delen graag dit recept met jou zodat jij de lekkerste vegan apple crumble van Green Bakers kan bakken. Heerlijk om warm te serveren als toetje voor een diner. De warme appel met kruidige kaneel wordt extra lekker met de krokante kruimels. Houd jij van bakken met appels? Probeer dan eens onze vegan appel-kaneel cake.Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
4 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten min
Baktijd 30 minuten min
Porties 6 porties
Benodigdheden
- ovenschaal
Ingrediënten
Voor de appelvulling
- 2-3 grote appels Granny Smith, Elstar, Goudreinet, Jonagold
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel kaneel
Voor de kruimels
- 100 g koude vegan boter
- 120 g tarwebloem
- 65 g havermout
- 40 g lichte basterdsuiker
- 40 g suiker
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
Instructies
heteluchtoven: 180 °C, elektrische oven: 200 °C, gasoven: stand 4
- Verwarm de oven voor.
- Doe in een beslagkom 100 g tarwebloem, 65 g havermout, 40 g lichte basterdsuiker, 40 g kristalsuiker, 1 theelepel kaneel en een snufje zout.
- Snijd 100 g koude vegan boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de droge ingrediënten.
- Kneed het met je handen goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
- Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de appels in blokjes. (Schillen is niet nodig, no food waste)
- Leg de appelblokjes in de ovenschaal en voeg hier 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel aan toe. Meng het goed door elkaar.
- Leg de deegkruimels op de appels.
- Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten tot de bovenkant licht goudbruin gekleurd is en de appels gaar zijn.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
- Serveer warm met eventueel een bolletje vegan ijs of een toefje vegan slagroom.
Variatietips
Tip:
Dit recept is geschikt om van te voren te bereiden voor het diner. Bereid alles voor en zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast voor maximaal 24 uur. Haal 30 minuten voor het bakken uit de koelkast om even op temperatuur te komen. Bak vervolgens af zoals aangegeven in het recept.
Eén reactie
Lekker recept! Het enige was dat er voor mij iets te weinig crumble opzat maar dat is persoonlijke voorkeur