Fudgy Brownies

brownies

Vegan Brownies

5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 min
Baktijd 25 min
Porties 12 stukken

Benodigdheden

  • kleine glazen ovenschaal (ongeveer zo groot als de Green Bakers vegan bakmix verpakking) tip: let goed op de baktijd wanneer je een aluminium bakvorm wil gebruiken
  • bakpapier
  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • spatel (stevig siliconen of houten)
  • pannetje of kom voor het smelten van de vegan boter

Ingrediënten
  

  • Green Bakers Vegan Bakmix voor Brownies

zelf toevoegen

  • 25 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (25 g), of zonnebloemolie (25 g) kunnen ook gebruikt worden.
  • 100 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.

Video

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de randen van de ovenschaal goed in met vegan boter. Bekleed de ovenschaal ook met een stuk bakpapier en laat het uitsteken aan de lange zijde. Zo kan je heel makkelijk de gebakken brownie uit de schaal tillen.
    • Voeg de vegan bakmix, 100 g water, en 25 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
    • Meng het met een spatel tot een vast geheel. Voeg geen extra water toe als het moeilijk te mengen is! Het hoort dik en vast te zijn (zo krijg je namelijk een lekkere fudgy brownie).
    • Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en zet de brownie direct in de oven. 
    • Bak de brownie 25-28 minuten tot de bovenkant droog is en het midden nog een beetje zacht voelt. Bak het eerder te kort dan te lang voor een lekkere fudgy binnenkant. Gebruik je een aluminium bakvorm in plaats van een glazen, bak de brownie dan 20-23 minuten.
    • Haal de brownie uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de ovenschaal.
    • Til de brownie uit de vorm met behulp van het bakpapier. Snijd in stukken en serveer warm of afgekoeld.

    Variatietips

    • Bewaartip: Bewaar de afgekoelde brownies in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
    • Variatietip: Voeg een handjevol walnoten toe aan het beslag of leg ze op de bovenkant van het beslag.
    • Variatietip: Voeg stukjes Oreo toe aan het beslag, of leg ze op de bovenkant van het beslag
    • Serveertip: Serveer met een lekker bolletje vegan ijs.
    Heb je zelf een leuke vegan variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers

    Eén reactie

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept