brownies

Vegan Brownies

5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 min
Baktijd 25 min
Porties 12 stukken

Benodigdheden

  • beslagkom
  • spatel
  • maatbeker of weegschaal
  • kleine glazen ovenschaal (ongeveer zo groot als de Green Bakers vegan bakmix verpakking)
  • pannetje of kom voor de vegan boter

Ingrediënten
  

  • Green Bakers Brownies vegan bakmix

zelf toevoegen

  • 25 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (25 g), of zonnebloemolie (25 g) kan ook gebruikt worden.
  • 100 mL water

Video

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de ovenschaal goed in met vegan boter of olie, of gebruik een stuk bakpapier.
    • Voeg de vegan bakmix, 100 mL water, en 25 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
    • Meng het met een spatel tot een vast geheel. Voeg geen extra water toe als het moeilijk te mengen is! Het hoort dik en vast te zijn (zo krijg je namelijk een lekkere fudgy brownie).
    • Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en zet de brownies direct in de oven. 
    • Bak de brownies 25-28 minuten tot de bovenkant droog is en het midden nog een beetje zacht voelt. Bak ze eerder te kort dan te lang voor een lekkere fudgy binnenkant. Gebruik je een aluminium bakvorm in plaats van een glazen, bak de brownies dan 20-23 minuten.   
    • Haal de brownies uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de ovenschaal.

    Variatietips

    • Voeg een handjevol walnoten toe aan het beslag of leg ze op de bovenkant van het beslag.
    • Voeg stukjes Oreo toe aan het beslag, of leg ze op de bovenkant van het beslag
    Heb je zelf een leuke variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers

    Dit bericht heeft 1 commentaar

    1. Kimmy

      5 sterren
      Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!

    Geef een antwoord

    Rating recept