Recept: Vegan Chocolade Mousse Brownies
Makkelijk recept voor vegan chocolade mousse brownies. Maak met onze vegan bakmix Fudgy Brownies een compleet dessert om ultiem te genieten. Het toetje is geschikt om van te voren te bereiden zodat je tijdens het diner alleen hoeft op te dienen. Meer inspiratie voor vegan desserts met brownies? Probeer ook een keer ons recept voor Vegan Brownies met IJs en Chocoladesaus.Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 20 minuten min
Baktijd 25 minuten min
Porties 12 porties
Benodigdheden
- kom voor het smelten van de vegan boter
- hittebestendige kom voor het smelten van de chocolade
- elektrische mixer of garde
Ingrediënten
Voor de brownies
- Green Bakers Brownies vegan bakmix
- 25 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (25 g) of zonnebloemolie (25 g) kan ook gebruikt worden
- 100 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
Voor de chocolademousse
- 150 g vegan pure chocolade naar keuze
- 50 mL vegan melk naar keuze bijv. havermelk, rijstmelk, erwtenmelk
- 250 mL vegan slagroom om op te kloppen bijv. Alpro Plantaardige Variatie op Slagroom op te Kloppen
- 1 eetlepel suiker
Instructies
Voor de brownies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Bedek de bodem en zijkanten van de ovenschaal geheel met bakpapier. Zorg er goed voor dat het bakpapier hoger is dan de rand van de ovenschaal. (Dit helpt je om het eindresultaat gemakkelijk uit de ovenschaal te halen)
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
- Voeg de vegan bakmix, 100 g water, en 25 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het met een spatel tot een vast geheel. Voeg geen extra water toe als het moeilijk te mengen is! Het hoort dik en vast te zijn (zo krijg je namelijk een lekkere fudgy brownie).
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en zet de brownies direct in de oven.
- Bak de brownie 25-28 minuten tot de bovenkant droog is en het midden nog een beetje zacht voelt. Bak het eerder te kort dan te lang voor een lekkere fudgy binnenkant. Gebruik je een aluminium bakvorm in plaats van een glazen, bak de brownie dan 20-23 minuten.
- Haal de brownies uit de oven en laat het 1 uur afkoelen in de ovenschaal.
Voor de chocolademousse
- Snijd 150 g chocolade fijn en doe dit in een hittebestendige kom of pan.
- Voeg 50 mL vegan melk toe aan de chocolade en verhit het au bain-marie (kom boven een pan met kokend water hangen).
- Roer het door tot de chocolade is gesmolten. Laat dit chocolademengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop ondertussen 250 mL vegan slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
- Spatel voorzichtig de helft van de opgeklopte slagroom door het afgekoelde chocolade mengsel.
- Voeg daarna dit mengsel weer bij de rest van de slagroom. Roer het geheel voorzichtig goed door elkaar door lange halen te maken met een spatel.
Samenstellen
- Giet de chocolademousse over de afgekoelde brownie.
- Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur om op te stijven.
- Haal de chocolade mousse brownie uit de koelkast en til met behulp van het bakpapier uit de ovenschaal.
- Snijd met een mes in stukken en serveer eventueel met chocoladeschaafsel of een toefje vegan slagroom.