Recept: Vegan Chocolate Chip Cookies Gevuld
Makkelijk recept voor vegan chocolate chip cookies gevuld. Met de Green Bakers vegan bakmix voor chocolate chip cookies bak jij de lekkerste vegan chocoladekoekjes. Jij hoeft alleen gesmolten vegan margarine en water toe te voegen. Bakken zonder mixer, alleen een spatel nodig. Ingrediënten toevoegen, mengen, bakken en genieten maar!Met dit recept kan jij de classic chocolate chip cookies nóg lekkerder maken? Vul ze met jouw favoriete vegan spread en je hebt onweerstaanbaar lekkere, grote gevulde chocoladekoeken American stijl. De buitenkant is crispy, en de binnenkant heerlijk chewy. Probeer eens speculoos, chocopasta of hazelnootpasta.Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 1 uur uur
Baktijd 10 minuten min
Porties 4 koekjes
Benodigdheden
- bakplaat
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Chocolate Chip Cookies
Zelf toevoegen
- 50 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (50 g) kan ook gebruikt worden. Wil je gezondere koekjes zonder vet? Voeg dan in plaats van vegan boter, appelmoes (25 g) toe.
- 20 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
- 4 eetlepels speculoos/chocoladepasta/kokospasta/ iets anders
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Schep met een eetlepel 4 bolletjes speculoos/chocoladepasta/kokospasta op een bordje. Zet dit 1 uur in de vriezer. Deze stap kan je ook overslaan maar dan komt de vulling minder mooi in het midden van de koekjes. Er kan dan meer vulling uit de koekjes lekken.
- Verwarm de oven voor.
- Voeg de vegan bakmix, 20 g water, en 50 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het geheel met een spatel en je handen tot een deegbal.
- Verdeel de deegbal in 4 gelijke stukken.
- Haal de bolletjes speculoos/chocoladepasta/kokospasta uit de vriezer.
- Verdeel een deegbal in 2 gelijke stukken, leg de vulling op de ene helft en leg de andere helft erop zodat de vulling ingesloten in het midden zit. Maak hier ronde bolletjes van met je handen. Herhaal dit voor de rest van de deegballen.
- Leg de bolletjes met ruim voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier. Druk de bolletjes niet plat! Zo krijg je koekjes met een lekkere chewy binnenkant.
- Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
- Bak de koekjes in 10-11 minuten tot ze goudbruin zijn. Bak de koekjes niet langer dan 11 minuten voor een lekkere chewy binnenkant.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Serveer warm want dan zijn ze het lekkerst.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar de afgekoelde koekjes in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.