Vegan Chocolate Chip Cookies Mini's

Deze mini chocolate chip cookies hebben een heerlijke bite en zijn daarom perfect voor bij de borrel of als een kleine treat tussendoor. Met onze bakmix kan je wel 27 koekjes maken, ultiem genieten dus! Benieuwd naar hoe je mini chocolate chip cookies kan bakken? Lees dan vooral verder.
Bereidingstijd 5 min
Baktijd 7 min
Porties 27 koekjes

Benodigdheden

  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • spatel
  • pannetje of kom voor de vegan boter

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Chocolate Chip Cookies vegan bakmix

Zelf toevoegen

  • 50 g gesmolten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (50 g) kan ook gebruikt worden. Wil je gezondere koekjes zonder vet? Voeg dan in plaats van vegan boter, appelmoes (25 g) toe.
  • 20 g water =20mL

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

  • Verwarm de oven voor.
  • Voeg de vegan bakmix, 20 g water, en 50 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
  • Meng het geheel met een spatel en je handen tot een deegbal.
  • Verdeel de deegbal in 3 gelijke stukken, en verdeel ieder stuk weer in 3 gelijke stukken en die ook weer in 3 gelijke stukken. In totaal krijg je dan 27 gelijke stukjes (van 13-14g). Maak hier ronde bolletjes van. Druk de bolletjes niet plat!
  • Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
  • Bak de koekjes in 7-8 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.

Geef een reactie

Rating recept