Recept: Vegan Chocolate Chip Cookies Mini's
Makkelijk recept voor vegan chocolate chip cookies. Met de Green Bakers vegan bakmix voor chocolate chip cookies bak jij de lekkerste vegan chocoladekoekjes. Jij hoeft alleen gesmolten vegan margarine en water toe te voegen. Bakken zonder mixer, alleen een spatel nodig. Ingrediënten toevoegen, mengen, bakken en genieten maar!Deze mini chocolate chip cookies zijn perfect om uit te delen als traktatie of als een lekkere kleine snack tussendoor. Met onze bakmix kan je wel 27 koekjes maken, ultiem genieten dus! Om de chocolate chip cookies nóg lekkerder te maken kan je een handje walnoten of hazelnoten toevoegen. Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 10 minuten min
Baktijd 7 minuten min
Porties 27 koekjes
Benodigdheden
- bakplaat
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Chocolate Chip Cookies
Zelf toevoegen
- 50 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (50 g) kan ook gebruikt worden. Wil je gezondere koekjes zonder vet? Voeg dan in plaats van vegan boter, appelmoes (25 g) toe.
- 20 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Verwarm de oven voor.
- Voeg de vegan bakmix, 20 g water, en 50 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het geheel met een spatel en je handen tot een deegbal.
- Verdeel de deegbal in 3 gelijke stukken, en verdeel ieder stuk weer in 3 gelijke stukken en die ook weer in 3 gelijke stukken. In totaal krijg je dan 27 gelijke stukjes (van 13-14g). Maak hier ronde bolletjes van. Druk de bolletjes niet plat!
- Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier.
- Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
- Bak de koekjes in 7-8 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Serveer warm want dan zijn ze het lekkerst.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar de afgekoelde koekjes in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.