cinnamon swirl cookies

Vegan Cinnamon Swirl Cookies

4 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Baktijd 10 min
Porties 25 koekjes

Benodigdheden

  • beslagkom
  • weegschaal
  • bakmat of schoon keukenaanrecht
  • deegroller of fles
  • kwast
  • spatel
  • mes
  • snijplank
  • bakplaat
  • bakpapier voor de bakplaat
  • bakpapier geknipt tot 30 x 18 cm
  • (liniaal)

Ingrediënten
  

  • Green Bakers Cinnamon Swirl Cookies vegan bakmix
  • Green Bakers Kaneel Suiker
  • 125 g koude vegan boter
  • 10 g gesmolten vegan boter

Video

Instructies
 

heteluchtoven: 190 °C, elektrische oven: 210 °C, gasoven: stand 4-5

    • Was je handen.
    • Knip een stuk bakpapier tot een rechthoek van 30 x 18 cm. Deze stap helpt je om mooie koekjes te maken van gelijke grootte. Geen liniaal bij de hand? Gebruik dan de verpakking zoals op de foto als schatting.
    • Snijd 125 g koude vegan boter in kleine blokjes.
    • Doe de bakmix in een beslagkom en voeg de gesneden vegan boter toe.
    • Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg is klaar als de boterstukjes niet meer te zien zijn en als je er een geheel van kan vormen. Als het deeg geen geheel wil vormen, kleed dan nog even verder. (Je gebruikt de warmte van je handen om het deeg te vormen dus het zal wat langer duren als je koude handen hebt)
    • Gebruik een stuk geknipt bakpapier van 30 x 18 cm en leg hier het deeg op.
    • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 18 cm. Dit gaat het makkelijkst als je het deeg uitrolt en er weer een mooie rechthoek van vormt met je handen. Raak niet in paniek als het deeg scheurt. Je kan het gemakkelijk weer goed maken door het even aan te drukken met je handen.
    • Smeer met een kwast de gesmolten vegan boter gelijkmatig uit over de rechthoek.
    • Strooi dan de kaneelsuiker erover en verdeel dit over het deeg.
    • Rol het deeg voorzichtig op vanaf de breedste zijde. Dit gaat het makkelijkst als je begint vanaf je eigen kant. Haal het deeg van het bakpapier door het los te maken met een spatel.
    • Het beginnetje kan je met de hand doen en daarna kan je gemakkelijk verder rollen met behulp van het bakpapier.
    • Druk het uiteinde van het deeg vast aan de rol met je handen. Raak niet in paniek wanneer het deeg scheurt. Je kan het weer aandrukken met je handen.
    • Wikkel het bakpapier stevig om de rol en leg het in de vriezer voor 15 minuten of in de koelkast voor 2 uur. Dit is belangrijk om mooie ronde koekjes te krijgen.
    • Verwarm de oven voor op 190°C.
    • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
    • Haal de rol uit de vriezer.
    • Snijd 25 koekjes van ca. 1,2 cm breed. Als het deeg afbrokkelt dan is het te koud geworden. Laat het enkele minuten staan op kamertemperatuur om het iets minder koud te laten worden en ga dan pas verder met snijden.
    • Leg de koekjes op de bakplaat. Zorg er goed voor dat de koekjes met voldoende tussenruimte van ca. 3 cm over de plaat verdeeld zijn. 
    • Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar. De koekjes zijn klaar als ze goudbruin zijn. Op dit moment zijn de koekjes nog zacht, maar ze zullen steviger worden als ze zijn afgekoeld.
    • Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
    • Serveer de koekjes direct of bewaar afgekoeld in een afgesloten bakje.

    Geef een antwoord

    Rating recept