Cranberry Orange Muffins

cranberry orange muffins

Vegan Cranberry Orange Muffins

4 van 1 stem
Bereidingstijd 5 min
Baktijd 15 min
Porties 10 muffins

Benodigdheden

  • beslagkom
  • keukenweegschaal
  • maatbeker
  • spatel
  • muffinbakvorm
  • papieren muffinvormpjes 10 stuks
  • 2 eetlepels of ijsbolletjestang

Ingrediënten
  

  • Green Bakers Vegan Bakmix voor Cranberry Orange Muffins
  • 75 g gesmolten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gebruik dan 75 g zonnebloemolie of 75 g gesmolten kokosolie
  • 175 mL of 180 g vegan melk

Video

Instructies
 

heteluchtoven: 180 °C, elektrische oven: 200 °C, gasoven: stand 4

    • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C.
    • Bekleed de muffinbakvorm met 10 papieren muffinvormpjes.
    • Voeg de bakmix, 75 g gesmolten boter en 175 mL vegan melk toe aan de beslagkom.
    • Meng het geheel met een spatel tot een glad geheel. Het is belangrijk om zo min mogelijk te roeren. Stop direct als er geen bloem meer te zien is. Gebruik geen elektrische mixer!
    • Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over 10 muffinvormpjes.
    • Zet de muffins direct in de oven en bak in 15-17 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de muffins gaar zijn. Is de prikker droog dan zijn de muffins gaar. Zo niet, bak de muffins nog een minuutje.
    • Haal de muffins uit de oven en laat ze 1 minuut afkoelen in de muffinvorm.
    • Haal de muffins uit de muffinvorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
    • Serveer warm of bewaar afgekoeld in een afgesloten bakje.

    2 reacties

    1. 4 sterren
      Zeer gemakkelijk, lekker zachte muffins. Geen fan van cranberries maar wou het toch proberen, en de appelsiensmaak is zeer lekker.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept