Recept: Vegan Pear & Chai Crumble Muffins
Makkelijk recept voor vegan peer & chai crumble muffins. Met onze limited edition vegan kerst bakmix: pear & chai crumble muffins breng jij de kerstsfeer in huis! En het fijne is: de vegan muffins zijn gemakkelijk te bakken! Je hoeft zelf alleen peer, vegan margarine en vegan melk toe te voegen aan de bakmix. De muffins zijn warm van smaak door de chai spices, en de crumbles voegen een lekkere crunch toe. Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 15 minuten min
Baktijd 20 minuten min
Porties 9 muffins
Benodigdheden
- muffin bakvorm
- papieren muffinvormpjes 9 stuks
- 2 beslagkommen
- 2 eetlepels of ijsbolletjestang
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Pear & Chai Crumble Muffins
Zelf toevoegen
Voor de kruimels
- 25 g koude ongezouten vegan boter voor deze muffins kan de boter niet vervangen worden door olie
Voor de muffins
- 150-175 g peer met schil 1 middelgrote of 2 kleine peren
- 65 g gesmolten ongezouten vegan boter
- 150 mL vegan melk naar keuze bijv. havermelk, rijstmelk, erwtenmelk
Video
Instructies
heteluchtoven: 180 °C, elektrische oven: 200 °C, gasoven: stand 4
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed de muffinbakvorm met 9 papieren muffinvormpjes.
Voor de kruimels
- Snijd 25 g koude vegan boter in kleine stukjes.
- Weeg 75 g van de bakmix af en voeg hier de boter aan toe.
- Kneed met je hand de boter door de bakmix tot kruimels. Zorg ervoor dat er ook enkele grote kruimels tussen zitten want die zijn extra lekker.
Voor de muffins
- Snijd de peer in stukjes van de gewenste grootte. (Schillen is niet nodig, no food waste)
- Voeg de rest van de bakmix, 65 g gesmolten vegan boter en 150 mL vegan melk toe aan de beslagkom.
- Meng het mengsel met een spatel tot een glad geheel. Het is belangrijk om zo min mogelijk te roeren. Stop direct als er geen bloem meer te zien is. Gebruik geen elektrische mixer!
- Voeg de peerstukjes toe en spatel deze door het beslag.
- Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over 9 muffinvormpjes. Vul tot de rand van de vorm.
- Verdeel de kruimels over de muffins en druk ze heel licht aan,
- Zet de muffins direct in de oven en bak in 20-22 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de muffins gaar zijn. Is de prikker droog, dan zijn de muffins gaar. Zo niet, bak de muffins dan nog een minuutje.
- Haal de muffins uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen in de muffinvorm.
- Haal de muffins uit de muffinvorm en laat ze kort afkoelen op een rooster.
- Serveer warm en vers want zo zijn ze het lekkerst!
Variatietips
- Bewaartip: Laat de niet opgegeten muffins helemaal afkoelen en bewaar in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven de muffins tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef altijd om verspilling te voorkomen.
- Serveertip: Verwarm de muffins zodat ze weer lekker warm zijn. In de magnetron (600 W, 30 sec.) of voorverwarmde airfryer (180 °C, 2 min.)
- Variatietip: Voeg een handjevol pecannoten of walnoten toe voor een lekkere bite.