Duurzaamheid

Iedereen kan een Green Baker worden. Of je nou veganist, vegetariër, flexitariër, vleeseter of gewoon iemand bent die houdt van lekkere vegan baksels, je bent bij ons altijd welkom! Als Green Bakers zetten wij ons in voor een betere toekomst voor mens, dier en planeet.  

100% plantaardig

Door te bakken met plantaardige ingrediënten in plaats van dierlijke, kunnen wij samen als Green Bakers een positieve invloed hebben op het milieu. Wij stappen bijvoorbeeld van roomboter over naar vegan boter. Hiermee zorgen we voor een 2.5 keer kleinere klimaatvoetafduk, oftewel impact op het klimaat. Dit is slechts een kleine aanpassing voor jou, maar het zorgt voor een groot verschil voor onze planeet! Wij horen je al denken: vegan boter? Is dat lekker? Mislukken je baksels dan niet? Nee, met vegan boter kan je net zo lekker bakken als met roomboter. Dus laat de volgende keer de roomboter in de schappen liggen, als Green Bakers gebruiken wij vegan boter! 

100% vegan

Helaas staan vaak in bakrecepten eieren in de ingrediëntenlijst. Wij hebben daarom gekeken naar wat de functie van een ei in een baksel is, en wat blijkt: eieren zijn helemaal niet nodig om succesvol te bakken. Er zijn tegenwoordig genoeg vegan alternatieven voor eieren, maar dit kost eigenlijk best veel moeite en geld wanneer je snel en gemakkelijk wilt bakken. Daarom kiezen velen dan toch maar voor eieren. Hier wilden wij verandering in brengen. Onze vegan bakmixen zijn zo ontwikkeld dat je lekker vegan kan bakken zonder eieren. Zo kunnen wij als Green Bakers ook bijdragen aan een beter welzijn van kippen. Geen schuldgevoel dus én een lekkere traktatie! 

100% bewust​

Als beginnend bedrijf kunnen wij milieubewuste keuzes maken, zelfs als het gaat om kleinere dingen waar niet altijd aan wordt gedacht. Zo brengen we jouw pakketjes met de fiets naar het postkantoor, kiezen we er bewust voor om geen visitekaartjes uit te delen en gebruiken we verschillende verzenddozen geschikt voor de grootte van jouw bestelling. Zo willen we iedereen laten zien dat zelfs kleine beslissingen impact hebben op het milieu.  Ook het selecteren van de ingrediënten voor onze vegan bakmixen doen wij erg zorgvuldig. Zo kiezen we bijvoorbeeld bewust voor duurzame chocolade van Callebaut zodat we bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van cacaoboeren en hun gemeenschappen. Bij het uitkiezen van suiker kijken we naar of de suiker 100% vegan is, en of het van Nederlands bodem komt. Of de producent dierproeven uitvoert, wat helaas voorkomt bij rijsmiddelen, is ook een belangrijke criteria voor ons. Omdat wij ons als Green Bakers inzetten voor een betere toekomst voor mens, dier en planeet, doen wij extra ons best voor al onze vegan bakmixen.  

100% green bakers