Een betere wereld,
samen met onze Green Bakers

Iedereen kan een Green Baker worden. Of je nou veganist, vegetariër, flexitariër, vleeseter of gewoon iemand bent die houdt van lekkere vegan baksels, je bent bij ons altijd welkom! Green Bakers is ontstaan met een missie voor het creëren van een betere wereld voor mens, dier en planeet.  Onze vegan en milieubewuste founder zet zich hier met hart en ziel voor in en hoopt dit samen met alle Green Bakers te laten slagen.

plantaardig en vegan

Door te bakken met plantaardige ingrediënten in plaats van dierlijke, dragen wij samen als Green Bakers bij aan een betere wereld voor mens, dier en planeet.

Bakken zonder roomboter
Als we vegan boter (margarine) gebruiken in plaats van roomboter, zorgen we voor een 2.5 keer kleinere klimaatvoetafduk, oftewel impact op het klimaat. Bovendien dragen we dan niet bij aan dierenleed van koeien. Dit is slechts een kleine aanpassing voor jou, maar het zorgt voor een groot verschil voor mens, dier en planeet! Wij horen je al denken: vegan boter? Is dat lekker? Mislukken je baksels dan niet? Nee, met vegan boter kan je net zo lekker bakken als met roomboter. Én het is 1 op 1 te vervangen zonder moeite. Dus laat de volgende keer de roomboter in de schappen liggen, als Green Bakers gebruiken wij vegan boter! 

Bakken zonder koemelk
Nog een moeiteloze aanpassing voor ieder baksel is het gebruik van plantaardige melk in plaats van koemelk. Er zijn genoeg verschillende plantaardige melksoorten beschikbaar, zoals sojamelk en havermelk. Alle soorten plantaardige melk zijn geschikt om koemelk 1 op 1 te vervangen. Je kan zelfs experimenteren met verschillende soorten zoals hazelnootmelk om jouw baksel extra smaak te geven.

Bakken zonder eieren
Kan dat wel? Valt mijn cake niet uit elkaar? Het is een veelgestelde en terechte vraag. Wij hebben onderzocht wat de functies van eieren zijn in baksels, en wat blijkt: succesvol bakken zonder eieren is mogelijk! Er zijn veel eivervangers die je kan gebruiken zoals appelmoes, lijnzaad, chiazaad, banaan, aquafaba. Alleen is het soms wel lastig om de juiste verhoudingen te vinden en om een eivervanger te kiezen die de smaak niet beïnvloedt. Daarom hebben wij heel veel getest om bakmixen te ontwikkelen waarbij je geen eivervangers hoeft toe te voegen. Geen gedoe meer voor jou, én een cake die niet uit elkaar valt. Jij blij, kip blij!

bewust

Het selecteren van de ingrediënten voor onze vegan bakmixen doen wij uiterst zorgvuldig. Met een levensmiddelentechnoloog als founder wordt alles over het ingrediënt tot in de details uitgezocht.
Zo kiezen we bijvoorbeeld bewust voor duurzame chocolade van Callebaut zodat we bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van cacaoboeren en hun gemeenschappen. Bij het uitkiezen van suiker, kijken we of de suiker 100% vegan is, en of het van Nederlands bodem komt. Of de producent dierproeven uitvoert, wat helaas voorkomt bij sommige rijsmiddelen, is ook een belangrijke criteria voor ons. Ook hebben we met de grootste zorg onze kokosrasp geselecteerd om er zeker van te zijn dat er geen apen worden gebruikt bij het plukken van de kokos.

Omdat wij ons als Green Bakers inzetten voor een betere wereld voor mens, dier en planeet, kijken wij altijd een stapje verder voor het samenstellen van onze onze vegan bakmixen.  

groen

Met een vegan en milieubewuste founder, worden er veel milieubewuste keuzes gemaakt bij Green Bakers. Zelfs als het gaat om kleinere dingen waar niet altijd aan wordt gedacht door anderen. Zo willen we iedereen laten zien dat zelfs kleine beslissingen impact hebben op het milieu.

Wij gebruiken bijvoorbeeld verschillende verzenddozen geschikt voor de grootte van jouw bestelling zodat we zo min mogelijk papier gebruiken. Voor grote bestellingen, hergebruiken we dozen van andere bedrijven.

Al onze bestellingen worden verzonden met onze partner DHL Go Green. Dit betekent dat alle zendingen in Nederland klimaatneutraal worden verzonden! Als je bij je bestelling kiest voor bezorging naar een afhaalpunt, zorg je er ook nog voor dat er minder kilometers gereden worden voor jouw pakketje.

You bake the world a better place