Frisse Citroen Trifle

frisse citroen trifle

Vegan Frisse Citroen Trifle

Dit recept is voor 6 porties. Dit is een geschikt dessert om alvast voor het diner te bereiden.
Porties 6 porties

Benodigdheden

  • 6 serveerglaasjes (bijvoorbeeld wijnglazen)
  • keukenweegschaal
  • maatbeker
  • elektrische mixer
  • garde
  • springvorm Ø25 cm
  • pannetje(s)
  • rasp
  • spatel
  • vork

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 250 mL vegan melk naar keuze
  • 2 theelepels azijn
  • 200 g tarwebloem
  • 150 g suiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 80 g zonnebloemolie
  • eventueel limoncello

Voor de lemon curd

  • sap en rasp van 4 citroenen
  • 250 mL vegan melk
  • 125 g suiker
  • 15 g maiszetmeel
  • snufje kurkuma

Voor de slagroom

  • 250 mL vegan slagroom om op the kloppen Alpro Plantaardige Variatie op Slagroom op te Kloppen
  • 1 eetlepel suiker

Instructies
 

Voor de cake

    heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de springvorm goed in met olie en bekleed de onderkant met bakpapier.
    • Voeg 2 theelepels azijn toe aan 250 mL vegan melk, roer het door en laat het 10 minuten staan.
    • Voeg 200 g tarwebloem, 150 g suiker, 3 theelepels bakpoeder en ½ theelepel zout toe aan een beslagkom.
    • Mix het met een garde tot een geheel.
    • Voeg 80 g olie en de vegan melk toe aan de droge ingrediënten.
    • Mix het geheel met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 1 minuut tot een glad beslag.
    • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en zet de taart direct in de oven.
    • Bak de cake in 30-35 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de taart gaar is. Is de prikker droog dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taart dan nog enkele minuten.
    • Haal de cake uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de springvorm. Haal daarna de taart uit de springvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

    Voor de lemon curd

    • Rasp 4 citroenen.
    • Pers het sap uit de citroenen en verwijder de pitjes.
    • Los 15 g maiszetmeel op in het citroensap met een garde.
    • Verhit in een pannetje 250 mL vegan melk en 125 g suiker tot het kookt.
    • Voeg hier het citroensapmengsel al roerende toe.
    • Breng het geheel, al roerende, aan de kook.
    • Laat het geheel nog 3 minuten, al roerende, zachtjes doorkoken tot het dikker is geworden.
    • Haal de lemon curd van het vuur als het een beetje dikker is geworden. De lemon curd zal nog heel wat indikken wanneer het is afgekoeld dus het hoeft op dit punt nog niet dik te zijn.
    • Voeg de citroenrasp en kurkuma toe en roer het geheel goed door.
    • Laat de lemon curd ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

    Voor de slagroom

    • Start deze stap pas als de cake en lemon curd zijn afgekoeld.
    • Klop de vegan slagroom met een eetlepel suiker stijf.

    Voor het samenstellen

    • Snijd de cake in stukken.
    • Leg enkele stukken cake op de bodem van elk glaasje. Besprenkel de cake eventueel met limoncello.
    • Schep 1 eetlepel lemon curd op de cake en strijk het plat.
    • Schep hier 2 eetlepels opgeklopte slagroom op.
    • Herhaal de stappen 2 t/m 4.
    • Zet de glaasjes minimaal 1 uur in de koelkast.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept