Frisse Citroen Trifle

frisse citroen trifle
frisse citroen trifle

Vegan Frisse Citroen Trifle

Dit recept is voor 6 porties. Dit is een geschikt dessert om alvast voor het diner te bereiden.
Porties 6 porties

Benodigdheden

  • 6 serveerglaasjes (bijvoorbeeld wijnglazen)
  • keukenweegschaal
  • maatbeker
  • elektrische mixer
  • garde
  • springvorm Ø25 cm
  • pannetje(s)
  • rasp
  • spatel
  • vork

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 250 mL vegan melk naar keuze
  • 2 theelepels azijn
  • 200 g tarwebloem
  • 150 g suiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 80 g zonnebloemolie
  • eventueel limoncello

Voor de lemon curd

  • sap en rasp van 4 citroenen
  • 250 mL vegan melk
  • 125 g suiker
  • 15 g maiszetmeel
  • snufje kurkuma

Voor de slagroom

  • 250 mL vegan slagroom om op the kloppen Alpro Plantaardige Variatie op Slagroom op te Kloppen
  • 1 eetlepel suiker

Instructies
 

Voor de cake

    heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de springvorm goed in met olie en bekleed de onderkant met bakpapier.
    • Voeg 2 theelepels azijn toe aan 250 mL vegan melk, roer het door en laat het 10 minuten staan.
    • Voeg 200 g tarwebloem, 150 g suiker, 3 theelepels bakpoeder en ½ theelepel zout toe aan een beslagkom.
    • Mix het met een garde tot een geheel.
    • Voeg 80 g olie en de vegan melk toe aan de droge ingrediënten.
    • Mix het geheel met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 1 minuut tot een glad beslag.
    • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en zet de taart direct in de oven.
    • Bak de cake in 30-35 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de taart gaar is. Is de prikker droog dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taart dan nog enkele minuten.
    • Haal de cake uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de springvorm. Haal daarna de taart uit de springvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

    Voor de lemon curd

    • Rasp 4 citroenen.
    • Pers het sap uit de citroenen en verwijder de pitjes.
    • Los 15 g maiszetmeel op in het citroensap met een garde.
    • Verhit in een pannetje 250 mL vegan melk en 125 g suiker tot het kookt.
    • Voeg hier het citroensapmengsel al roerende toe.
    • Breng het geheel, al roerende, aan de kook.
    • Laat het geheel nog 3 minuten, al roerende, zachtjes doorkoken tot het dikker is geworden.
    • Haal de lemon curd van het vuur als het een beetje dikker is geworden. De lemon curd zal nog heel wat indikken wanneer het is afgekoeld dus het hoeft op dit punt nog niet dik te zijn.
    • Voeg de citroenrasp en kurkuma toe en roer het geheel goed door.
    • Laat de lemon curd ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

    Voor de slagroom

    • Start deze stap pas als de cake en lemon curd zijn afgekoeld.
    • Klop de vegan slagroom met een eetlepel suiker stijf.

    Voor het samenstellen

    • Snijd de cake in stukken.
    • Leg enkele stukken cake op de bodem van elk glaasje. Besprenkel de cake eventueel met limoncello.
    • Schep 1 eetlepel lemon curd op de cake en strijk het plat.
    • Schep hier 2 eetlepels opgeklopte slagroom op.
    • Herhaal de stappen 2 t/m 4.
    • Zet de glaasjes minimaal 1 uur in de koelkast.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept




    Bestel nu onze vegan bakmixen om lekker makkelijk vegan te bakken

    Dit zeggen onze Green Bakers

    Carin Smit
    Carin Smit
    Verrast door het resultaat
    Lees verder
    Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
    Nettie Groen
    Nettie Groen
    VRE-SE-LIJK lekker!
    Lees verder
    Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
    Mandy Cerise
    Mandy Cerise
    Wat een makkelijke bakmixen!
    Lees verder
    Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
    Ann
    Ann
    Onze derde bestelling
    Lees verder
    Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
    Marion
    Marion
    Zelfs ik kan bakken zo!
    Lees verder
    Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
    Sharon
    Sharon
    Bij de hele familie een groot succes!
    Lees verder
    Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
    Kimmy
    Kimmy
    Voor herhaling vatbaar!
    Lees verder
    Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
    Willem
    Willem
    Ruime hoeveelheid chocolade
    Lees verder
    De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
    Vorige
    Volgende