Hazelnoot Chocoladetaart

Vegan Hazelnoot Chocoladetaart

Met onze taart kit kan je ook gemakkelijk een hazelnoot chocolade taart maken. In de volgende bakinstructies leggen wij jou stap voor stap uit hoe jij een chocolade taart iets op kan leuken met behulp van een heerlijke homemade vegan hazelnootspread.

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Taart Chocolade
  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Botercrème Naturel
  • 1 Green Bakers Vegan Sprinkles

Zelf toevoegen

Voor de taart

  • 200 mL vegan melk
  • 125 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur

Voor de hazelnootcrème

  • Wil je niet je eigen hazelnootcrème maken? Voeg dan een andere naar keuze toe.
  • 50 g hazelnoten
  • 30 g poedersuiker
  • 25 g cacaoboter
  • 25 g hazelnootmelk

Voor de hazelnootbotercrème

  • 250 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur boter op kamertemperatuur is essentieel voor een luchtige, gladde botercrème
  • 4 eetlepels hazelnootspread

Voor het samenstellen

  • 3 eetlepels hazelnootspread
  • hazelnoten

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

      Voor de taart

      • Zorg alvast dat de vegan boter op kamertemperatuur is voordat je begint met bakken.
      • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de springvormen goed in met vegan boter en bekleed de onderkant met bakpapier.
      • Voeg de bakmix voor de taart, 200 mL vegan melk en 125 g vegan boter toe aan de beslagkom.
      • Roer het geheel eerst even rustig door tot het niet meer stuift.
      • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een glad beslag.
      • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en zet de taarten direct in de oven.
      • Bak de taarten in 25-30 minuten gaar (Als je 1 springvorm hebt gebruikt dan is de baktijd 45-50 minuten.) Met een prikker kan je testen of de taarten gaar zijn. Is de prikker droog, dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taarten dan nog enkele minuten.
      • Haal de taarten uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de springvormen. Haal daarna de taarten uit de springvormen en laat ze verder afkoelen op een rooster. Laat de oven nog warm voor de hazelnootcrème.

      Voor de hazelnootcrème

      Voor de botercrème

      • Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
      • Klop de zachte boter met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 3 minuten glad, luchtig en zonder klontjes. De kleur van de vegan boter zal veranderen van geel naar wit.
      • Voeg de bakmix voor de botercrème toe aan de boter en roer het geheel eerst rustig door tot het niet meer stuift.
      • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 4 minuten tot een gladde, luchtige botercrème.
      • Voeg 3 eetlepels hazelnootcrème toe aan de botercrème en mix nog ca. 1 minuut door.

      Voor de decoratie

      • Zorg dat de taarten helemaal zijn afgekoeld voor je begint met het decoreren.
      • De taarten komen plat uit de oven dus ze hoeven niet gesneden te worden. Wanneer je taarten niet plat uit de oven komen, kan je ervoor kiezen om de bovenkant van de taarten er af te snijden zodat de bovenkant vlak is (en eet de restjes op).
      • Bewaar ongeveer 1/5 deel van de botercrème voor decoratieve toefjes aan het eind.
      • Leg één laag taart op je werkblad.
      • Smeer de taart in met suikersiroop om te voorkomen dat de taart uitdroogt.
      • Spuit een randje botercrème op de taart.
      • Smeer 2/5 deel van de botercrème gelijkmatig over de laag taart zodat het een dunne laag vormt.
      • Smeer 3 eetlepels hazelnootspread op deze botercrème. De rand zorgt er voor dat deze vulling op de juiste plek blijft.
      • Leg de tweede laag taart hier bovenop.
      • Smeer de taart in met suikersiroop.
      • Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de hele taart met een dunne laag botercrème. Dit zorgt er voor dat de taartkruimels worden vastgezet en niet zichtbaar zijn bij het eindresultaat.
      • Zet de taart ca. 10 minuten in de koelkast zodat de eerste laag botercrème steviger wordt.
      • Haal de taart uit de koelkast en bestrijk de taart met 2/5 deel van de botercrème.
      • Strijk de bovenkant en zijkanten mooi strak.
      • Doe de bewaarde botercrème in een spuitzak met een spuitmond naar keuze (wij gebruiken hier een open ster spuitmond) en maak toefjes op de bovenkant van de taart.
      • Druk een hazelnoot voorzichtig in elk toefje.
      • Strooi de sprinkles op de bovenkant om de taart af te maken.
      • Serveer direct of bewaar de taart afgesloten in de koelkast om uitdroging te voorkomen.

      Geef een reactie

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Rating recept




      Bestel nu onze vegan bakmixen om lekker makkelijk vegan te bakken

      Dit zeggen onze Green Bakers

      Carin Smit
      Carin Smit
      Verrast door het resultaat
      Lees verder
      Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
      Nettie Groen
      Nettie Groen
      VRE-SE-LIJK lekker!
      Lees verder
      Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
      Mandy Cerise
      Mandy Cerise
      Wat een makkelijke bakmixen!
      Lees verder
      Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
      Ann
      Ann
      Onze derde bestelling
      Lees verder
      Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
      Marion
      Marion
      Zelfs ik kan bakken zo!
      Lees verder
      Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
      Sharon
      Sharon
      Bij de hele familie een groot succes!
      Lees verder
      Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
      Kimmy
      Kimmy
      Voor herhaling vatbaar!
      Lees verder
      Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
      Willem
      Willem
      Ruime hoeveelheid chocolade
      Lees verder
      De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
      Previous
      Volgende