Vegan Hazelnoot Chocoladetaart

Met onze taart kit kan je ook gemakkelijk een hazelnoot chocolade taart maken. In de volgende bakinstructies leggen wij jou stap voor stap uit hoe jij een chocolade taart iets op kan leuken met behulp van een heerlijke homemade vegan hazelnootspread.

Benodigdheden

  • 2 springvormen Ø ±18 cm (1 springvorm van Ø ±18 cm kan ook gebruikt worden, maar dan moet de taart nog doormidden gesneden worden)
  • beslagkom
  • elektrische mixer
  • spatel
  • maatbeker
  • weegschaal
  • (palet)mes
  • spuitzak met spuitmondje naar keuze (wij gebruiken hier een open ster spuitmond)
  • (broodmes)
  • theedoek
  • keukenmachine met messen
  • 2 pannetjes (au bain-marie)

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Taart Chocolade
  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Botercrème Naturel
  • 1 Green Bakers Vegan Sprinkles

zelf toevoegen

    voor de taart

    • 200 mL vegan melk
    • 125 g vegan boter op kamertemperatuur

    voor de hazelnootcrème

    • Wil je niet je eigen hazelnootcrème maken? Voeg dan een andere naar keuze toe.
    • 50 g hazelnoten
    • 30 g poedersuiker
    • 25 g cacaoboter
    • 25 g hazelnootmelk

    voor de hazelnootbotercrème

    • 250 g vegan boter op kamertemperatuur dit is belangrijk voor een luchtige, gladde botercrème
    • 4 eetlepels hazelnootspread

    voor het samenstellen

    • 3 eetlepels hazelnootspread
    • hazelnoten

    Instructies
     

    heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

        voor de taart

        • Zorg alvast dat de vegan boter op kamertemperatuur is voordat je begint met bakken.
        • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de springvormen goed in met vegan boter en bekleed de onderkant met bakpapier.
        • Voeg de bakmix voor de taart, 200 mL vegan melk en 125 g vegan boter toe aan de beslagkom.
        • Roer het geheel eerst even rustig door tot het niet meer stuift.
        • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een glad beslag.
        • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en zet de taarten direct in de oven.
        • Bak de taarten in 25-30 minuten gaar (Als je 1 springvorm hebt gebruikt dan is de baktijd 45-50 minuten.) Met een prikker kan je testen of de taarten gaar zijn. Is de prikker droog, dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taarten dan nog enkele minuten.
        • Haal de taarten uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de springvormen. Haal daarna de taarten uit de springvormen en laat ze verder afkoelen op een rooster. Laat de oven nog warm voor de hazelnootcrème.

        voor de hazelnootcrème

        voor de botercrème

        • Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
        • Klop de zachte boter met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 3 minuten glad, luchtig en zonder klontjes. De kleur van de vegan boter zal veranderen van geel naar wit.
        • Voeg de bakmix voor de botercrème toe aan de boter en roer het geheel eerst rustig door tot het niet meer stuift.
        • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 4 minuten tot een gladde, luchtige botercrème.
        • Voeg 3 eetlepels hazelnootcrème toe aan de botercrème en mix nog ca. 1 minuut door.

        voor de decoratie

        • Zorg dat de taarten helemaal zijn afgekoeld voor je begint met het decoreren.
        • De taarten komen plat uit de oven dus ze hoeven niet gesneden te worden. Wanneer je taarten niet plat uit de oven komen, kan je ervoor kiezen om de bovenkant van de taarten er af te snijden zodat de bovenkant vlak is (en eet de restjes op).
        • Bewaar ongeveer 1/5 deel van de botercrème voor decoratieve toefjes aan het eind.
        • Leg één laag taart op je werkblad.
        • Smeer de taart in met suikersiroop om te voorkomen dat de taart uitdroogt.
        • Spuit een randje botercrème op de taart.
        • Smeer 2/5 deel van de botercrème gelijkmatig over de laag taart zodat het een dunne laag vormt.
        • Smeer 3 eetlepels hazelnootspread op deze botercrème. De rand zorgt er voor dat deze vulling op de juiste plek blijft.
        • Leg de tweede laag taart hier bovenop.
        • Smeer de taart in met suikersiroop.
        • Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de hele taart met een dunne laag botercrème. Dit zorgt er voor dat de taartkruimels worden vastgezet en niet zichtbaar zijn bij het eindresultaat.
        • Zet de taart ca. 10 minuten in de koelkast zodat de eerste laag botercrème steviger wordt.
        • Haal de taart uit de koelkast en bestrijk de taart met 2/5 deel van de botercrème.
        • Strijk de bovenkant en zijkanten mooi strak.
        • Doe de bewaarde botercrème in een spuitzak met een spuitmond naar keuze (wij gebruiken hier een open ster spuitmond) en maak toefjes op de bovenkant van de taart.
        • Druk een hazelnoot voorzichtig in elk toefje.
        • Strooi de sprinkles op de bovenkant om de taart af te maken.
        • Serveer direct of bewaar de taart afgesloten in de koelkast om uitdroging te voorkomen.

        Geef een reactie

        Rating recept