Verwarm de oven voor op 175 °C.
Leg 50 g hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven.
Haal de hazelnoten uit de oven en laat ze afkoelen. Als er nog velletjes op de hazelnoten zitten, verwijder deze dan door de hazelnoten tussen een theedoek te leggen en snel te wrijven met je handen.
Doe de hazelnoten in de keukenmachine en maal net zolang tot er olie vrijkomt uit de hazelnoten. Dit kan enkele minuten duren. Het lijkt nu op een notenpasta (zoals pindakaas).
Voeg 30 g poedersuiker toe en maal dit tot een vaste spread.
Smelt 25 g cacaoboter au bain marie (in een pannetje boven een pan met kokend water).
Voeg de gesmolten cacaoboter toe aan de hazelnootspread en maal tot het een vloeibaar geheel is.
Voeg dan 25 g hazelnootmelk toe.
Maal alles samen tot het een dikkere crème is geworden.
Bewaar de hazelnootcrème in een afgesloten potje op kamertemperatuur. Als je geen kleine stukjes hazelnoot wil in je hazelnootcrème dan kan je het nog door een zeef gieten.