Hoe je met kleine stapjes toch een positieve invloed kan hebben op het milieu

Bewust zijn van het feit dat jij als individu wel degelijk impact kan hebben, is al de eerste stap. Vaak denken wij als mensen al snel ‘dat ene eitje maakt toch niet uit, als er ondertussen miljoenen eieren geconsumeerd worden door anderen’. Wij, als Green Bakers, willen jou juist meegeven dat al jouw acties tellen. Het maakt niet uit in welk aspect je voor een duurzamere keuze gaat, dus of je nou een dag geen vlees eet, of je roomboter vervangt door vegan boter, of juist de fiets pakt in plaats van de auto. Al deze keuzes kunnen een positieve invloed hebben op het milieu.  

Maar hoe werkt dat dan?  
Een kwart van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen komt door voedselconsumptie*. Hier kunnen wij samen verandering in brengen als consumenten. Door plantaardige ingrediënten te gebruiken in plaats van dierlijke, zorgen wij samen als Green Bakers ervoor dat we een minder negatieve invloed hebben op het klimaat. De productie en consumptie van dierlijke producten is namelijk een grote oorzaak van klimaatverandering. De gevolgen daarvan zijn nu al te merken aan een toename van extreme weersomstandigheden zoals de hittegolven in Nederland.  

Vijf kleine stapjes die je vandaag al kan nemen.  

  1. Gebruik plantaardige boter in plaats van roomboter
  2. Eet een dag geen vlees en vis
  3. Ontbijt een keer zonder eitje
  4. Kies voor een kliekjesdag om voedselverspilling te voorkomen
  5. Vervang dierlijke yoghurt/kwark/melk met een plantaardige versie

Dus, wat wij jou vandaag willen meegeven is: alle kleine acties kunnen al zorgen voor grote effecten als we er samen voor gaan. Word daarom net als vele anderen ook een Green Baker om samen met ons meer mensen te inspireren om vegan te bakken. Dit kan gemakkelijk met de vegan bakmixen van Green Bakers

 
* Ref: J. Poore, T. Nemecek (2018): Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers. SCIENCE JUNE 01 2018 : p. 987-992 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.