Hoe je met kleine stapjes toch een positieve invloed kan hebben op het milieu

Bewust zijn van het feit dat jij als individu wel degelijk impact kan hebben, is al de eerste stap. Vaak denken wij als mensen al snel ‘dat ene eitje maakt toch niet uit, als er ondertussen miljoenen eieren geconsumeerd worden door anderen’. Wij, als Green Bakers, willen jou juist meegeven dat al jouw acties tellen. Het maakt niet uit in welk aspect je voor een duurzamere keuze gaat, dus of je nou een dag geen vlees eet, of je roomboter vervangt door vegan boter, of juist de fiets pakt in plaats van de auto. Al deze keuzes kunnen een positieve invloed hebben op het milieu.  

Maar hoe werkt dat dan?  
Een kwart van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen komt door voedselconsumptie*. Hier kunnen wij samen verandering in brengen als consumenten. Door plantaardige ingrediënten te gebruiken in plaats van dierlijke, zorgen wij samen als Green Bakers ervoor dat we een minder negatieve invloed hebben op het klimaat. De productie en consumptie van dierlijke producten is namelijk een grote oorzaak van klimaatverandering. De gevolgen daarvan zijn nu al te merken aan een toename van extreme weersomstandigheden zoals de hittegolven in Nederland.  

Vijf kleine stapjes die je vandaag al kan nemen.  

  1. Gebruik plantaardige boter in plaats van roomboter
  2. Eet een dag geen vlees en vis
  3. Ontbijt een keer zonder eitje
  4. Kies voor een kliekjesdag om voedselverspilling te voorkomen
  5. Vervang dierlijke yoghurt/kwark/melk met een plantaardige versie

Dus, wat wij jou vandaag willen meegeven is: alle kleine acties kunnen al zorgen voor grote effecten als we er samen voor gaan. Word daarom net als vele anderen ook een Green Baker om samen met ons meer mensen te inspireren om vegan te bakken. Dit kan gemakkelijk met de vegan bakmixen van Green Bakers

 
* Ref: J. Poore, T. Nemecek (2018): Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers. SCIENCE JUNE 01 2018 : p. 987-992 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bestel nu onze vegan bakmixen om lekker makkelijk vegan te bakken

Dit zeggen onze Green Bakers

Carin Smit
Carin Smit
Verrast door het resultaat
Lees verder
Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
Nettie Groen
Nettie Groen
VRE-SE-LIJK lekker!
Lees verder
Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
Mandy Cerise
Mandy Cerise
Wat een makkelijke bakmixen!
Lees verder
Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
Ann
Ann
Onze derde bestelling
Lees verder
Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
Marion
Marion
Zelfs ik kan bakken zo!
Lees verder
Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
Sharon
Sharon
Bij de hele familie een groot succes!
Lees verder
Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
Kimmy
Kimmy
Voor herhaling vatbaar!
Lees verder
Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
Willem
Willem
Ruime hoeveelheid chocolade
Lees verder
De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
Vorige
Volgende