Recept: Vegan Hot Chocolate Cookies
Makkelijk recept voor vegan hot chocolate cookies. Met onze limited edition vegan kerst bakmix: hot chocolate cookies maak jij een feestje van lekker binnen blijven op een koude winterdag. Je hoeft zelf alleen gesmolten vegan margarine en water toe te voegen aan de bakmix. Deze chocoladekoekjes zijn hemels voor elke chocoladeliefhebber. Het koekjesdeeg bevat cacaopoeder en vegan chocolate chips, dubbel genieten dus! Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 5 minuten min
Baktijd 10 minuten min
Porties 9 koekjes
Benodigdheden
- bakplaat
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Hot Chocolate Cookies
Zelf toevoegen
- 50 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (50 g) kan ook gebruikt worden.
- 25 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
Video
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Verwarm de oven voor.
- Voeg de vegan bakmix, 25 g water, en 50 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het geheel met een spatel en je handen tot een deegbal.
- Verdeel de deegbal in 9 gelijke stukken en maak er ronde bolletjes van. Druk de bolletjes niet plat! Zo krijg je koekjes met een lekkere chewy binnenkant. Wil je graag knapperigere koekjes, dan kan je de bolletjes een heel klein beetje platter drukken met je hand.
- Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
- Bak de koekjes 8-10 minuten tot de randen plat zijn en het midden nog een beetje bol is. Bak de koekjes niet langer dan 10 minuten voor een lekkere chewy binnenkant.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Serveer warm want dan zijn ze het lekkerst.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar de overige afgekoelde koekjes in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef altijd om verspilling te voorkomen.
- Variatietip: Voeg een hand vol noten zoals walnoten, pecannoten en hazelnoten toe aan het koekjesdeeg.
- Variatietip: Voeg een snufje gedroogde chilivlokken toe voor extra hete hot chocolate cookies.