verzending NL & BE
gratis verzending in NL bij een bestelling vanaf €25

Hot Chocolate Cookies

Vegan Hot Chocolate Cookies

Geniet jij tijdens de koudere dagen ook van een groot kopje warme chocolademelk? Dan is deze limited edition kerst bakmix perfect voor jou: hot chocolate cookies! Deze koekjes zijn hemels voor elke chocoladelover. Het koekjesdeeg bevat cacaopoeder en vegan chocolate chips, dubbel genieten dus! Onze bakmix maakt het bakken van deze heerlijke koekjes extra gemakkelijk, want je hoeft zelf alleen vegan boter toe te voegen. Verwen jezelf of een ander dit jaar met vegan hot chocolate cookies!
Bereidingstijd 5 min
Baktijd 10 min
Porties 9 koekjes

Benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • spatel
  • pannetje of kom voor het smelten van de vegan boter

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Hot Chocolate Cookies

Zelf toevoegen

  • 50 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (50 g) kan ook gebruikt worden.
  • 25 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.

Video

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

  • Verwarm de oven voor.
  • Voeg de vegan bakmix, 25 g water, en 50 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
  • Meng het geheel met een spatel en je handen tot een deegbal.
  • Verdeel de deegbal in 9 gelijke stukken en maak er ronde bolletjes van. Druk de bolletjes niet plat! Zo krijg je koekjes met een lekkere chewy binnenkant. Wil je graag knapperigere koekjes, dan kan je de bolletjes een heel klein beetje platter drukken met je hand.
  • Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
  • Bak de koekjes 8-10 minuten tot de randen plat zijn en het midden nog een beetje bol is. Bak de koekjes niet langer dan 10 minuten voor een lekkere chewy binnenkant.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Serveer warm want dan zijn ze het lekkerst.

Variatietips

  • Bewaartip: Bewaar de overige afgekoelde koekjes in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef altijd om verspilling te voorkomen.
  • Variatietip: Voeg een hand vol noten zoals walnoten, pecannoten en hazelnoten toe aan het koekjesdeeg.
  • Variatietip: Voeg een snufje gedroogde chilivlokken toe voor extra hete hot chocolate cookies.
Heb je zelf een leuke vegan variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept