
Jam
Op zoek naar een lekkere vulling of topping voor je taart? Met dit recept kan je eindeloos variëren om de jam naar jouw wens te maken. Wij hebben bijvoorbeeld frambozen jam gemaakt als vulling, wat zorgt voor een fris en zurig tintje in je taart! Met dit recept maak je genoeg jam om een taart met twee lagen te vullen. Het recept is gemakkelijk te verdubbelen als je ook jam voor bovenop de taart wil of een taart met vier lagen wil vullen. Het is zelfs mogelijk om dit recept x4 te doen als je lekker een potje jam in huis wilt hebben.
Ingrediënten
- 50 g (bevroren) fruit naar keuze
- 1 el suiker
Instructies
- Doe 50g fruit naar keuze en 1 eetlepel suiker in een pan.
- Kook het mengsel voor 10 min. op laag vuur en roer het af en toe goed door.
- Haal de pan van het vuur wanneer de jam dikker is geworden.
- Laat de jam afkoelen en gebruik het o.a. als taartvulling of als topping op je taart.
- Bewaar de jam in een afgesloten potje in de koelkast.