(Gezouten) Karamelsaus
Wat past er perfect bij een chocolade taart? Karamelsaus natuurlijk! Voor de salted caramel liefhebbers, kan je ook een snufje zeezout toevoegen. Heb jij er al zin in? In een paar stappen heb jij een heerlijke vegan karamelsaus! Met dit recept maak je genoeg karamelsaus om een taart met twee lagen te vullen. Het recept is gemakkelijk te verdubbelen als je ook karamelvoor bovenop de taart wil of een taart met vier lagen wil vullen. Het is zelfs mogelijk om dit recept x4 te doen als je lekker een potje in huis wilt hebben.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 50 mL kokosmelk
- 40 g donkerbruine basterdsuiker
- 1 theelepel maiszetmeel
- (zeezout)
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een pan en mix het tot een glad geheel.
- Kook het mengsel voor 3 min. op laag vuur en roer het af en toe goed door.
- Haal de pan van het vuur wanneer de karamelsaus dikker is geworden. De karamelsaus zal nog heel wat indikken wanneer het is afgekoeld dus het hoeft op dit punt nog niet heel dik te zijn.
- Voeg een snufje zeezout toe indien gewenst.
- Laat de karamelsaus afkoelen en gebruik het als taartvulling of als topping op je taart.