Recept: Vegan Coconut Crunch Cookies
Makkelijk recept voor vegan kokoskoekjes. Met de Green Bakers vegan bakmix voor Coconut Crunch Cookies bak jij de lekkerste knapperige vegan kokoskoekjes. Jij hoeft alleen gesmolten vegan margarine toe te voegen. Bakken zonder mixer, alleen een spatel nodig. Ingrediënten toevoegen, mengen, bakken en genieten maar! Met de bakmix kan je wel 26 koekjes bakken. Genoeg om er zelf van te genieten en om als traktatie uit te delen. Probeer ook eens ons variatierecept voor Coconut Crunch Cookies met Limoenglazuur om een heerlijke smaakcombinatie te creëren. Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 10 minuten min
Baktijd 20 minuten min
Porties 26 koekjes
Benodigdheden
- bakplaat
Ingrediënten
- Green Bakers Vegan Bakmix voor Coconut Crunch Cookies
Zelf toevoegen
- 125 g gesmolten ongezouten vegan boter let op: dit kan niet vervangen worden door (kokos)olie
Video
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Verwarm de oven voor.
- Voeg de vegan bakmix en 125 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het met een spatel tot een geheel.
- Schep met een eetlepel een stukje deeg en knijp dit met je hand tot een vast bolletje. Het is niet nodig om ze rond en glad te rollen. Door de uitsteeksels worden de koekjes extra krokant.
- Herhaal dit voor de rest van het deeg. In totaal worden het 26 koekjes. Maak alsjeblieft niet meer of minder koekjes want dan klopt de baktijd niet meer en worden de koekjes te zacht of hard in plaats van lekker krokant.
- Leg de bolletjes met ten minste 1 cm tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
- Bak de koekjes in 19-21 minuten tot ze goudbruin zijn. Let vooral op de kleur want je kan niet voelen of de koekjes klaar zijn. Direct uit de oven zijn de koekjes nog zachter, maar ze worden lekker knapperig als ze helemaal afgekoeld zijn.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 20 minuten afkoelen op de bakplaat.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar de afgekoelde koekjes in een goed afgesloten bak of pot. Zo blijven ze tot wel een week lekker lang knapperig.
- Variatietip: Probeer eens ons recept voor Coconut Crunch Cookies met limoenglazuur