Coconut Crunch Cookies

Vegan Coconut Crunch Cookies

Bereidingstijd 10 min
Baktijd 20 min
Porties 26 koekjes

Benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • spatel
  • pannetje of kom voor het smelten van de vegan boter
  • eetlepel (gebruik een maatlepel voor meer precisie)

Ingrediënten
  

  • Green Bakers Vegan Bakmix voor Coconut Crunch Cookies

Zelf toevoegen

  • 125 g gesmolten ongezouten vegan boter let op: dit kan niet vervangen worden door (kokos)olie

Video

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

  • Verwarm de oven voor.
  • Voeg de vegan bakmix en 125 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
  • Meng het met een spatel tot een geheel.
  • Schep met een eetlepel een stukje deeg en knijp dit met je hand tot een vast bolletje. Het is niet nodig om ze rond en glad te rollen. Door de uitsteeksels worden de koekjes extra krokant.
  • Herhaal dit voor de rest van het deeg. In totaal worden het 26 koekjes. Maak alsjeblieft niet meer of minder koekjes want dan klopt de baktijd niet meer en worden de koekjes te zacht of hard in plaats van lekker krokant.
  • Leg de bolletjes met ten minste 1 cm tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
  • Bak de koekjes in 19-21 minuten tot ze goudbruin zijn. Let vooral op de kleur want je kan niet voelen of de koekjes klaar zijn. Direct uit de oven zijn de koekjes nog zachter, maar ze worden lekker knapperig als ze helemaal afgekoeld zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze 20 minuten afkoelen op de bakplaat.

Variatietips

  • Bewaartip: Bewaar de afgekoelde koekjes in een goed afgesloten bak of pot. Zo blijven ze tot wel een week lekker lang knapperig.
  • Variatietip: Probeer eens ons recept voor Coconut Crunch Cookies met limoenglazuur
Heb je zelf een leuke vegan variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept