verzending NL & BE
gratis verzending in NL bij een bestelling vanaf €25

Kruidnoten

kruidnoten

Vegan Kruidnoten

Click here for English baking instructions
Met 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor kruidnoten kan je 112 kruidnoten maken. Dit past perfect op 2 bakplaten. Wil je 1 bakplaat vol met kruidnoten, halveer dan het recept.
Bereidingstijd 15 min
Baktijd 15 min
Porties 112 kruidnoten

Benodigdheden

  • beslagkom
  • keukenweegschaal
  • eetlepel (gebruik een maatlepel voor meer precisie)
  • mes
  • 2 bakplaten
  • bakpapier
  • bakmat of bakpapier

Ingrediënten
  

  • Green Bakers Vegan Bakmix voor Kruidnoten
  • 75 g koude vegan boter
  • 4 el water

Video

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    • Was je handen.
    • Verwarm de oven voor.
    • Bekleed de bakplaten met bakpapier.
    • Doe de bakmix in een beslagkom en voeg 75 g koude vegan boter en 4 eetlepels water toe.
    • Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg is klaar als de boterstukjes niet meer te zien zijn en als je er een geheel van kan vormen. Als het deeg geen geheel wil vormen, voeg dan nog enkele druppels water toe en kneed nog even verder.
    • Gebruik een bakmat of bakpapier als werkblad zodat het deeg niet aan tafel blijft plakken. Maak een bol van het deeg en snijd deze in 8 gelijke stukken.
    • Rol een stuk deeg uit tot een sliert van ca. 14 cm lang en ca. 1 cm breed.
    • Snijd de sliert in 14 gelijke stukjes van ca. 1 cm breed.
    • Herhaal stap 7 en 8 voor de andere stukken deeg.
    • Draai van de gesneden stukjes kleine bolletjes.
    • Leg de bolletjes op een bakplaat in 8 rijen van 7. Zorg er goed voor dat de bolletjes met voldoende tussenruimte van ca. 3 cm over de plaat verdeeld zijn.
    • Bak de kruidnoten in het midden van de oven in 15-18 minuten gaar. De kruidnoten zijn klaar als ze knapperig zijn.
    • Haal de kruidnoten uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
    • Serveer de kruidnoten direct of bewaar de afgekoelde kruidnoten in een afgesloten bakje. De kruidnoten zijn dan minstens nog een week lekker knapperig.

    Variatietips

    Chocolade kruidnoten
    1. Snijd 200 g vegan chocolade naar keuze fijn. 
    2. Smelt 2/3 van de chocolade in een magnetronbestendige kom in de magnetron op vol vermogen voor 15 seconden.
    3. Roer de chocolade door om de warmte goed te verdelen en te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.
    4. Plaats de kom weer in de magnetron voor 15 seconden, roer door en herhaal dit tot alle chocolade gesmolten is.
    5. Doe de bewaarde chocolade bij de gesmolten chocolade en roer heel snel door tot alle stukjes gesmolten zijn. Op deze manier zakt de temperatuur van de gesmolten chocolade, wat van belang is voor het tempereren.
    6. Leg de kruidnoten op een vork, dip ze in de gesmolten chocolade en leg ze op een stuk bakpapier om te stollen. Als het tempereren goed is gelukt, dan stolt de chocolade mooi op kamertemperatuur.
    Heb je zelf een leuke vegan variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept