kruidnoten

Vegan Kruidnoten

Click here for English baking instructions
Met 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor kruidnoten kan je 112 kruidnoten maken. Dit past perfect op 2 bakplaten. Wil je 1 bakplaat vol met kruidnoten, halveer dan het recept.
Bereidingstijd 15 min
Baktijd 15 min
Porties 112 kruidnoten

Benodigdheden

  • beslagkom
  • weegschaal
  • eetlepel
  • mes
  • 2 bakplaten
  • bakpapier
  • bakmat of bakpapier

Ingrediënten
  

  • Green Bakers Kruidnoten vegan bakmix
  • 75 g koude vegan boter
  • 4 el of 60 mL/g water

Video

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    • Was je handen.
    • Verwarm de oven voor op 175 °C.
    • Bekleed de bakplaten met bakpapier.
    • Doe de bakmix in een beslagkom en voeg de koude vegan boter en 4 eetlepels water toe.
    • Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg is klaar als de boterstukjes niet meer te zien zijn en als je er een geheel van kan vormen. Als het deeg geen geheel wil vormen, voeg dan nog enkele druppels water toe en kneed nog even verder.
    • Gebruik een bakmat of bakpapier als werkblad zodat het deeg niet aan tafel blijft plakken. Maak een bol van het deeg en snijd deze in 8 gelijke stukken
    • Rol een stuk deeg uit tot een sliert van ca. 14 cm lang en ca. 1 cm breed
    • Snijd de sliert in 14 gelijke stukjes van ca. 1 cm breed
    • Herhaal stap 7 en 8 voor de andere stukken deeg.
    • Draai van de gesneden stukjes kleine bolletjes.
    • Leg de bolletjes op een bakplaat in 8 rijen van 7. Zorg er goed voor dat de bolletjes met voldoende tussenruimte van ca. 3 cm over de plaat verdeeld zijn.
    • Bak de kruidnoten in het midden van de oven in 15-18 minuten gaar. De kruidnoten zijn klaar als ze knapperig zijn
    • Haal de kruidnoten uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
    • Serveer de kruidnoten direct of bewaar de afgekoelde kruidnoten in een afgesloten bakje. De kruidnoten zijn dan minstens nog een week lekker knapperig.

    Optioneel: chocolade kruidnoten

    • Snijd 200 g vegan chocolade in stukjes en doe dit in een hittebestendige kom.
    • Smelt de chocolade in de magnetron. Zet de magnetron op 600 watt en zet steeds 30 seconden aan, roer even door en herhaal dit totdat alle chocolade gesmolten is. Of hang de kom in een pan met kokend water en laat de chocolade au bain-marie smelten. Zorg er dan goed voor dat de chocolade niet in contact komt met water of stoom.
    • Leg de kruidnoten op een vork, doop ze in de gesmolten chocolade en leg ze op bakpapier tot de chocolade is gestold.

    Geef een antwoord

    Rating recept