
Lemon Curd
Lemon curd is ideaal om een taart wat extra's te geven. Haal de citroenen maar in huis: met ons recept heb je binnen no-time heerlijke lemon curd. Met dit recept maak je genoeg lemon curd om een taart met twee lagen te vullen. Het recept is gemakkelijk te verdubbelen als je ook lemon curd voor bovenop de taart wil of een taart met vier lagen wil vullen. Het is zelfs mogelijk om dit recept x4 te doen als je lekker een voorraadpotje in huis wilt hebben.
Baktijd 10 minuten min
Benodigdheden
- keukenweegschaal
- pannetje
- rasp
- spatel
Ingrediënten
- sap en rasp van 1 citroen
- 70 g vegan melk naar keuze (bijv. sojamelk, havermelk, rijstmelk)
- 35 g suiker
- 1 theelepel maiszetmeel
- 15 g vegan boter
- snufje kurkuma
Instructies
- Rasp 1 citroen.
- Pers het sap uit de citroen en verwijder de pitjes.
- Los 1 theelepel maiszetmeel op in het citroensap door het te mengen met een lepel.
- Verhit in een pannetje 70 g vegan melk en 35 g suiker tot het kookt.
- Voeg hier het citroensapmengsel al roerende aan toe.
- Breng het geheel, al roerende, aan de kook.
- Laat het geheel nog 2 minuten, al roerende, heel zachtjes doorkoken op laag vuur tot het dikker is geworden.
- Haal de lemon curd van het vuur als het een beetje dikker is geworden. De lemon curd zal nog heel wat indikken wanneer het is afgekoeld dus het hoeft op dit punt nog niet vast te zijn.
- Voeg 15 g vegan boter, de citroenrasp en een snufje kurkuma toe en roer het geheel goed door tot de boter is gesmolten.
- Laat de lemon curd afkoelen en gebruik het als taartvulling of als topping op je taart.
- Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast.