Naked Cake – Vier Lagen

Vegan Naked Cake - Vier Lagen

Met onze vegan taart kit voor vier lagen kan je verschillende kanten op. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een traditionele laagjes taart te maken en een vulling/topping naar keuze toe te voegen, maar een naked cake is ook een optie! Benieuwd naar hoe je een aardbeien naked cake maakt? Volg dan de bakinstucties hieronder. Wij hebben ook een filmpje waarin we jou laten zien hoe je de taart kan decoreren. 
Bereidingstijd 35 min
Baktijd 30 min
Porties 16 taartpunten

Benodigdheden

  • 4 springvormen Ø ±18 cm (2 springvormen van Ø ±18 cm kunnen ook gebruikt worden, dan moeten de lagen wel nog gesneden worden)
  • beslagkom
  • elektrische mixer
  • spatel
  • maatbeker
  • keukenweegschaal
  • (palet)mes
  • spuitzak met spuitmondje naar keuze. Wij gebruiken in het filmpje 'open star'

Ingrediënten
  

  • 2 Green Bakers Vegan Bakmix voor taart
  • 2 Green Bakers Vegan Bakmix voor botercrème
  • 1 Green Bakers Vegan Sprinkles

zelf toevoegen

    voor de taart

    • 400 mL vegan melk
    • 250 g vegan boter op kamertemperatuur
    • aardbeien gesneden in stukjes en aardbeien door midden gesneden

    voor de botercrème

    • 500 g vegan boter op kamertemperatuur (dit is belangrijk voor een luchtige, gladde botercrème)

    Instructies
     

    heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

        voor de taart

        • Het begin van deze video laat zien hoe de taart en botercrème wordt gemaakt. Dit filmpje is voor een taart van twee lagen. Het samenstellen en decoreren van de naked cake is getoond in de volgende video bij 'voor de decoratie'.
        • Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
        • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175°C. Vet de randen van de springvormen goed in met vegan boter en bekleed de onderkant met bakpapier.
        • Voeg de bakmixen voor de taart, de vegan melk en de vegan boter toe aan de beslagkom.
        • Roer het geheel eerst even rustig door tot het niet meer stuift.
        • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een glad beslag.
        • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en zet de taart direct in de oven.
        • Bak de taarten in 25-30 minuten gaar (Als je 2 springvormen hebt gebruikt dan is de baktijd 45-50 minuten.) Met een prikker kan je testen of de taarten gaar zijn. Is de prikker droog dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taarten dan nog enkele minuten.
        • Haal de taarten uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de springvormen. Haal daarna de taarten uit de springvormen en laat ze verder afkoelen op een rooster.

        voor de botercrème

        • Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
        • Klop de zachte boter met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 3 minuten glad, luchtig en zonder klontjes. De kleur van de vegan boter zal veranderen van geel naar wit.
        • Voeg de bakmixen voor de botercrème toe aan de boter en roer het geheel eerst rustig door tot het niet meer stuift.
        • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 4 minuten tot een gladde, luchtige botercrème.

        voor de decoratie

        • Zorg dat de taarten helemaal zijn afgekoeld.
        • Tip: smeer de taarten in met suikersiroop om te voorkomen dat de taart uitdroogt.
        • Wanneer je 4 springvormen hebt gebruikt, dan hoeven de taarten niet gesneden te worden. Wanneer je 2 springvormen hebt gebruikt, snijd dan beide taarten door midden in gelijke lagen.
        • Leg één laag taart op je werkblad.
        • Spuit een bolletje botercrème op de rand en smeer het naar het midden. Ga zo door tot je de hele rand hebt bedekt. Smeer wat botercrème in het midden zodat alles bedekt is.
        • Leg stukjes aardbei over de botercrème in het midden. Voeg eventueel een laagje jam toe.
        • Leg stukjes aardbei tussen de bolletjes botercrème aan de randen.
        • Leg de tweede laag taart bovenop deze laag en herhaal stap 4-6.
        • Leg de derde laag taart bovenop deze laag en herhaal stap 4-6.
        • Leg de vierde laag taart bovenop deze laag.
        • Decoreer de bovenkant naar wens met aardbeien en botercrème. Spuit bijvoorbeeld roosjes en toefjes zoals in ons filmpje.
        • Strooi de sprinkles op de bovenkant om de taart af te maken.
        • Serveer direct of bewaar de taart afgesloten in de koelkast om uitdroging te voorkomen.

        Geef een antwoord

        Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

        Rating recept




        Dit zeggen onze Green Bakers

        Carin Smit
        Carin Smit
        Verrast door het resultaat
        Lees verder
        Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
        Nettie Groen
        Nettie Groen
        VRE-SE-LIJK lekker!
        Lees verder
        Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
        Mandy Cerise
        Mandy Cerise
        Wat een makkelijke bakmixen!
        Lees verder
        Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
        Ann
        Ann
        Onze derde bestelling
        Lees verder
        Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
        Marion
        Marion
        Zelfs ik kan bakken zo!
        Lees verder
        Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
        Sharon
        Sharon
        Bij de hele familie een groot succes!
        Lees verder
        Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
        Kimmy
        Kimmy
        Voor herhaling vatbaar!
        Lees verder
        Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
        Willem
        Willem
        Ruime hoeveelheid chocolade
        Lees verder
        De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
        Previous
        Next