Vegan Naked Cake - Vier Lagen
Met onze vegan taart kit voor vier lagen kan je verschillende kanten op. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een traditionele laagjes taart te maken en een vulling/topping naar keuze toe te voegen, maar een naked cake is ook een optie! Benieuwd naar hoe je een aardbeien naked cake maakt? Volg dan de bakinstucties hieronder. Wij hebben ook een filmpje waarin we jou laten zien hoe je de taart kan decoreren.
Bereidingstijd 35 minuten min
Baktijd 30 minuten min
Porties 16 taartpunten
Benodigdheden
- spuitzak met spuitmondje naar keuze. Wij gebruiken in het filmpje 'open star'
Ingrediënten
- 2 Green Bakers Vegan Bakmix voor taart
- 2 Green Bakers Vegan Bakmix voor botercrème
- 1 Green Bakers Vegan Sprinkles
zelf toevoegen
voor de taart
- 400 mL vegan melk
- 250 g vegan boter op kamertemperatuur
- aardbeien gesneden in stukjes en aardbeien door midden gesneden
voor de botercrème
- 500 g vegan boter op kamertemperatuur (dit is belangrijk voor een luchtige, gladde botercrème)
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
voor de taart
- Het begin van deze video laat zien hoe de taart en botercrème wordt gemaakt. Dit filmpje is voor een taart van twee lagen. Het samenstellen en decoreren van de naked cake is getoond in de volgende video bij 'voor de decoratie'.
- Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175°C. Vet de randen van de springvormen goed in met vegan boter en bekleed de onderkant met bakpapier.
- Voeg de bakmixen voor de taart, de vegan melk en de vegan boter toe aan de beslagkom.
- Roer het geheel eerst even rustig door tot het niet meer stuift.
- Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en zet de taart direct in de oven.
- Bak de taarten in 25-30 minuten gaar (Als je 2 springvormen hebt gebruikt dan is de baktijd 45-50 minuten.) Met een prikker kan je testen of de taarten gaar zijn. Is de prikker droog dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taarten dan nog enkele minuten.
- Haal de taarten uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de springvormen. Haal daarna de taarten uit de springvormen en laat ze verder afkoelen op een rooster.
voor de botercrème
- Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
- Klop de zachte boter met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 3 minuten glad, luchtig en zonder klontjes. De kleur van de vegan boter zal veranderen van geel naar wit.
- Voeg de bakmixen voor de botercrème toe aan de boter en roer het geheel eerst rustig door tot het niet meer stuift.
- Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 4 minuten tot een gladde, luchtige botercrème.
voor de decoratie
- Zorg dat de taarten helemaal zijn afgekoeld.
- Tip: smeer de taarten in met suikersiroop om te voorkomen dat de taart uitdroogt.
- Wanneer je 4 springvormen hebt gebruikt, dan hoeven de taarten niet gesneden te worden. Wanneer je 2 springvormen hebt gebruikt, snijd dan beide taarten door midden in gelijke lagen.
- Leg één laag taart op je werkblad.
- Spuit een bolletje botercrème op de rand en smeer het naar het midden. Ga zo door tot je de hele rand hebt bedekt. Smeer wat botercrème in het midden zodat alles bedekt is.
- Leg stukjes aardbei over de botercrème in het midden. Voeg eventueel een laagje jam toe.
- Leg stukjes aardbei tussen de bolletjes botercrème aan de randen.
- Leg de tweede laag taart bovenop deze laag en herhaal stap 4-6.
- Leg de derde laag taart bovenop deze laag en herhaal stap 4-6.
- Leg de vierde laag taart bovenop deze laag.
- Decoreer de bovenkant naar wens met aardbeien en botercrème. Spuit bijvoorbeeld roosjes en toefjes zoals in ons filmpje.
- Strooi de sprinkles op de bovenkant om de taart af te maken.
- Serveer direct of bewaar de taart afgesloten in de koelkast om uitdroging te voorkomen.