Recept: Vegan Chocolate Ganache Tart
Makkelijk recept voor vegan chocolade ganache tart. Zin in een lekker chocoladetaartje maar wil je niet te lang in de keuken staan? Wij delen graag ons recept met jullie om in een korte tijd een rijke chocolate tart te bakken. Stap voor stap leggen wij jou uit hoe jij een paar ingrediënten om kan toveren tot een heerlijke vegan chocolate tart!Houd jij van bakken met chocolade? Probeer dan ook een keer onze vegan fudgy brownies of chocolate chip cookies. Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 240 g tarwebloem
- 100 g kristalsuiker
- 25 g cacaopoeder
- snufje zout
- 150 g koude ongezouten vegan boter
Voor de chocolade ganache
- 350 g pure chocolade de meeste pure chocolades zijn vegan
- 350 g plantaardige room bijv. Alpro Cuisine Plantaardige Variatie op Room Soya
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
Voor de bodem
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Doe in een beslagkom 240 g tarwebloem, 100 g kristalsuiker, 25 g cacaopoeder en een snufje zout. Mix dit door elkaar met een vork of garde.
- Snijd 150 g koude vegan boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de droge ingrediënten.
- Kneed het met je handen goed door elkaar tot een deegbal.
- Druk het koekjesdeeg met je handen op de bodem van de vorm.
- Zet de bodem in de voorverwarmde oven en bak voor 20 minuten tot een stevige koek.
- Haal de bodem uit de oven en laat het 30 min. afkoelen in de vorm.
Voor de ganache
- Breek 350 g chocolade in blokjes.
- Leg de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze kom boven een pan met kokend water. Smelt de chocolade au bain-marie.
- Voeg 350 g room toe aan de gesmolten chocolade en roer het met een garde tot een geheel.
- Giet de ganache op de afgekoelde bodem.
- Laat het 30 minuten afkoelen.