Recept: Vegan Appel-Kaneel Cake Dessert met Gekarameliseerde Appels
Makkelijk recept voor vegan appel-kaneel cake dessert met gekarameliseerde appels. Maak met onze vegan bakmix Apple-Cinnamon Cake een compleet vegan dessert om jouw gasten te verrassen. Dit dessert is gemakkelijk te maken met onze bakmix en is ook nog eens superlekker om vers en warm uit de oven te serveren.Meer inspiratie voor makkelijke vegan dessert? Probeer ook een keer ons recept voor Vegan Chocolademousse Brownies.Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 15 minuten min
Baktijd 45 minuten min
Porties 12 pakken
Benodigdheden
- koekenpan
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Appel-Kaneel Cake
Zelf toevoegen voor de cake
- 200 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
- 65 g zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (65 g) of gesmolten ongezouten vegan boter (65 g) kunnen ook gebruikt worden. Wil je een gezondere cake zonder vet? Voeg dan in plaats van olie, 35 g appelmoes toe.
- 1 grote appel Granny Smith, Elstar, Goudreinet, Jonagold
Zelf toevoegen voor de gekarrameliseerde appels
- 1 grote appel Granny Smith, Elstar, Goudreinet, Jonagold
- 30 g vegan boter
- 45 g donkerbruine basterdsuiker
- snufje kaneel
Instructies
Voor de cake
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de randen van de cakevorm goed in. Bekleed de cakevorm ook met een stuk bakpapier en laat het uitsteken aan de lange zijde. Zo kan je heel makkelijk de gebakken cake uit de vorm tillen.
- Snijd de appel in stukjes van de gewenste grootte. (Schillen is niet nodig, no food waste)
- Voeg de vegan bakmix, 200 g water en 65 g zonnebloemolie toe aan de beslagkom. Mix het geheel met een garde in ca. 1 minuut tot een glad geheel.
- Voeg de appelstukjes toe en spatel deze door het beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake direct in de oven.
- Bak de cake in 45-50 minuten gaar en goudbruin. Prik met een mes of satéprikker in het midden van de cake. Als er geen cakebeslag aan je prikker of mes zit, betekent dit dat de cake gaar is.
- Haal de cake uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen in het blik.
- Til de cake uit de vorm met behulp van het bakpapier. Snijd in stukken en serveer warm met de gekarameliseerde appels.
Voor de gekarameliseerde appels
- Snijd de appel in dunne plakjes.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt 30 g vegan boter hierin.
- Voeg 45 g donkerbruine basterdsuiker en een snufje kaneel toe en verhit tot bijna alle suiker is gesmolten.
- Voeg de appelplakjes toe en bedek alle appelstukjes met de karamelsaus.
- Bak de appels voor 3-4 minuten tot ze gaar en mooi bruin zijn.
- Serveer de gekarameliseerde appels op of naast de warme appel-kaneel cake.
Variatietips
Nog wat over na het diner?
Verwarm een plak cake samen met de gekarameliseerde appels in de magnetron op 600W voor 30 sec. Zo is het net alsof de cake vers uit de oven komt!