Recept: Vegan Bananenbrood met Chocoladestukjes
Makkelijk recept voor vegan bananenbrood met chocolade. Met de Green Bakers vegan bakmix voor Sweet & Moist Bananabread bak jij het lekkerste vegan bananenbrood. Jij hoeft alleen zonnebloemolie, water en rijpe bananen toe te voegen. Ingrediënten toevoegen, mengen, bakken en genieten maar! Maak het extra lekker met stukjes chocolade. Probeer ook eens een variatierecept met deze bakmix zoals Vegan Bananenbrood Wentelteefjes. Onze recepten voor bananenbrood zijn perfect als lekkere zoetigheid tijdens een brunch voor kerst of pasen. Makkelijk te bereiden zodat jij stressvrij de dag kan beginnen en kan genieten van een heerlijke brunch. Bekijk ook eens onze andere recepten voor brunch. Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 5 minuten min
Baktijd 45 minuten min
Porties 12 plakken
Benodigdheden
- vork
- snijplank en mes
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Bananenbrood
Zelf toevoegen
- 4 rijpe middelgrote bananen Gebruik alleen bananen die 100% rijp zijn. Dit is wanneer de schil grotendeels bruin is of helemaal bruin. Onrijpe bananen zijn niet zoet genoeg en geven niet het gewenste resultaat.
- 75 g zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (75 g) of gesmolten vegan boter (75 g) kunnen ook gebruikt worden.
- 50 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
- 100 g vegan chocolade naar keuze
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de cakevorm goed in met vegan boter en bekleed de bodem en de langste zijde met bakpapier.
- Snijd 100 g vegan chocolade in kleine blokjes.
- Prak 3 bananen (ongeveer 350 g) met een vork fijn in een beslagkom.
- Voeg hier 75 g zonnebloemolie en 50 g water aan toe.
- Mix met een vork tot een geheel.
- Voeg de bakmix toe en meng met een spatel tot een beslag.
- Spatel de gesneden chocolade door het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm.
- Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg beide helften met de binnenkant omhoog op het beslag.
- Zet het bananenbrood direct in de oven en bak het in 45-50 min. gaar. Met een prikker kan je testen of het gaar is. Steek een prikker in het bananenbrood en haal deze er weer uit. Is de prikker droog, dan is het gaar. Zo niet, bak het dan nog enkele minuten.
- Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de cakevorm. Haal daarna het bananenbrood uit de cakevorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar het afgekoelde bananenbrood in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijft het tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.