Recept: Vegan Bananenbrood Wentelteefjes

Recept: Vegan Bananenbrood Wentelteefjes

Makkelijk recept voor vegan bananenbrood wentelteefjes. Met de Green Bakers vegan bakmix voor Sweet & Moist Bananabread bak jij het lekkerste vegan bananenbrood. Nóg lekkerder om er wentelteefjes van te maken! Met deze bananenbrood wentelteefjes begin je de dag gegarandeerd met een feestje! Perfect als lekkere zoetigheid tijdens een brunch voor kerst of pasen. Makkelijk te bereiden zodat jij stressvrij de dag kan beginnen en kan genieten van een heerlijke brunch. Bekijk ook eens onze andere recepten voor brunch.
Probeer ook eens een ander variatierecept met deze bakmix zoals Vegan Bananenbrood met Chocoladestukjes. Of voeg een handje met walnoten of hazelnoten toe aan het beslag. Ultiem genieten!
Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 20 minuten
Baktijd 45 minuten
Porties 12 plakken

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Bananenbrood

Zelf toevoegen

Voor het bananenbrood

  • 4 rijpe middelgrote bananen Gebruik alleen bananen die 100% rijp zijn. Dit is wanneer de schil grotendeels bruin is of helemaal bruin. Onrijpe bananen zijn niet zoet genoeg en geven niet het gewenste resultaat.
  • 75 g  zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (75 g) of gesmolten vegan boter (75 g) kunnen ook gebruikt worden. 
  • 50 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.

Voor de wentelteefjes

  • 200 mL vegan melk naar keuze bijv. havermelk
  • 1 theelepel kaneel
  • vegan boter voor het invetten van de pan
  • optioneel siroop naar keuze bijv. agave, maple, rijst

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    Voor het bananenbrood

    • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de cakevorm goed in met vegan boter en bekleed de bodem en de langste zijde met bakpapier.
    • Prak 3 bananen (ongeveer 350 g) met een vork fijn in een beslagkom.
    • Voeg hier 75 g zonnebloemolie en 50 g water aan toe.
    • Mix met een vork tot een geheel.
    • Voeg de bakmix toe en meng met een spatel tot een beslag.
    • Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm.
    • Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg beide helften met de binnenkant omhoog op het beslag.
    • Zet het bananenbrood direct in de oven en bak het in 45-50 min. gaar. Met een prikker kan je testen of het gaar is. Steek een prikker in het bananenbrood en haal deze er weer uit. Is de prikker droog, dan is het gaar. Zo niet, bak het dan nog enkele minuten.
    • Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de cakevorm. Haal daarna het bananenbrood uit de cakevorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

    Voor de wentelteefjes

    • Meng 200 mL vegan melk met 1 theelepel kaneel in een grote schaal.
    • Snijd het afgekoelde bananenbrood in plakken.
    • Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier een klontje vegan boter in.
    • Dip kort een sneetje bananenbrood aan beide kanten in de melk.
    • Bak beide kanten goudbruin en knapperig.
    • Serveer warm met evt. een klein scheutje agave/maple/rijst siroop en een snufje kaneel.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Bestel nu onze vegan bakmixen om lekker makkelijk vegan te bakken

    Dit zeggen onze Green Bakers

    Carin Smit
    Carin Smit
    Verrast door het resultaat
    Lees verder
    Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
    Nettie Groen
    Nettie Groen
    VRE-SE-LIJK lekker!
    Lees verder
    Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
    Mandy Cerise
    Mandy Cerise
    Wat een makkelijke bakmixen!
    Lees verder
    Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
    Ann
    Ann
    Onze derde bestelling
    Lees verder
    Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
    Marion
    Marion
    Zelfs ik kan bakken zo!
    Lees verder
    Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
    Sharon
    Sharon
    Bij de hele familie een groot succes!
    Lees verder
    Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
    Kimmy
    Kimmy
    Voor herhaling vatbaar!
    Lees verder
    Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
    Willem
    Willem
    Ruime hoeveelheid chocolade
    Lees verder
    De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
    Previous
    Volgende