Recept: Vegan Bananenbrood Wentelteefjes
Makkelijk recept voor vegan bananenbrood wentelteefjes. Met de Green Bakers vegan bakmix voor Sweet & Moist Bananabread bak jij het lekkerste vegan bananenbrood. Nóg lekkerder om er wentelteefjes van te maken! Met deze bananenbrood wentelteefjes begin je de dag gegarandeerd met een feestje! Perfect als lekkere zoetigheid tijdens een brunch voor kerst of pasen. Makkelijk te bereiden zodat jij stressvrij de dag kan beginnen en kan genieten van een heerlijke brunch. Bekijk ook eens onze andere recepten voor brunch. Probeer ook eens een ander variatierecept met deze bakmix zoals Vegan Bananenbrood met Chocoladestukjes. Of voeg een handje met walnoten of hazelnoten toe aan het beslag. Ultiem genieten! Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 20 minuten min
Baktijd 45 minuten min
Porties 12 plakken
Benodigdheden
- vork
- koekenpan
- grote schaal
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Bananenbrood
Zelf toevoegen
Voor het bananenbrood
- 4 rijpe middelgrote bananen Gebruik alleen bananen die 100% rijp zijn. Dit is wanneer de schil grotendeels bruin is of helemaal bruin. Onrijpe bananen zijn niet zoet genoeg en geven niet het gewenste resultaat.
- 75 g zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (75 g) of gesmolten vegan boter (75 g) kunnen ook gebruikt worden.
- 50 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
Voor de wentelteefjes
- 200 mL vegan melk naar keuze bijv. havermelk
- 1 theelepel kaneel
- vegan boter voor het invetten van de pan
- optioneel siroop naar keuze bijv. agave, maple, rijst
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
Voor het bananenbrood
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de cakevorm goed in met vegan boter en bekleed de bodem en de langste zijde met bakpapier.
- Prak 3 bananen (ongeveer 350 g) met een vork fijn in een beslagkom.
- Voeg hier 75 g zonnebloemolie en 50 g water aan toe.
- Mix met een vork tot een geheel.
- Voeg de bakmix toe en meng met een spatel tot een beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm.
- Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg beide helften met de binnenkant omhoog op het beslag.
- Zet het bananenbrood direct in de oven en bak het in 45-50 min. gaar. Met een prikker kan je testen of het gaar is. Steek een prikker in het bananenbrood en haal deze er weer uit. Is de prikker droog, dan is het gaar. Zo niet, bak het dan nog enkele minuten.
- Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de cakevorm. Haal daarna het bananenbrood uit de cakevorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
Voor de wentelteefjes
- Meng 200 mL vegan melk met 1 theelepel kaneel in een grote schaal.
- Snijd het afgekoelde bananenbrood in plakken.
- Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier een klontje vegan boter in.
- Dip kort een sneetje bananenbrood aan beide kanten in de melk.
- Bak beide kanten goudbruin en knapperig.
- Serveer warm met evt. een klein scheutje agave/maple/rijst siroop en een snufje kaneel.