Recept: Vegan Bananenbrood Wentelteefjes

Vegan Bananenbrood Wentelteefjes

Wil jij jezelf (en anderen) verwennen met een heerlijk ontbijt of brunch? Dan is dit het recept voor jou! Met deze bananenbrood wentelteefjes begin je de dag gegarandeerd met een feestje! Ze zijn zo heerlijk, en het fijne is dat ze ook nog eens gemakkelijk te maken zijn met onze bakmix. Lees vooral verder als jij ook wilt genieten van lekkere vegan wentelteefjes!
Bereidingstijd 20 min
Baktijd 45 min
Porties 12 plakken

Benodigdheden

  • cakevorm 25 cm
  • bakpapier
  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • vork
  • spatel
  • mes
  • koekenpan
  • grote schaal

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Bananenbrood

Zelf toevoegen

    Voor het bananenbrood

    • 4 rijpe middelgrote bananen Gebruik alleen bananen die 100% rijp zijn. Dit is wanneer de schil grotendeels bruin is of helemaal bruin. Onrijpe bananen zijn niet zoet genoeg en geven niet het gewenste resultaat.
    • 75 g  zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (75 g) of gesmolten vegan boter (75 g) kunnen ook gebruikt worden. 
    • 50 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.

    Voor de wentelteefjes

    • 200 mL vegan melk naar keuze bijv. havermelk
    • 1 theelepel kaneel
    • vegan boter voor het invetten van de pan
    • optioneel siroop naar keuze bijv. agave, maple, rijst

    Instructies
     

    heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

      Voor het bananenbrood

      • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de cakevorm goed in met vegan boter en bekleed de bodem en de langste zijde met bakpapier.
      • Prak 3 bananen (ongeveer 350 g) met een vork fijn in een beslagkom.
      • Voeg hier 75 g zonnebloemolie en 50 g water aan toe.
      • Mix met een vork tot een geheel.
      • Voeg de bakmix toe en meng met een spatel tot een beslag.
      • Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm.
      • Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg beide helften met de binnenkant omhoog op het beslag.
      • Zet het bananenbrood direct in de oven en bak het in 45-50 min. gaar. Met een prikker kan je testen of het gaar is. Steek een prikker in het bananenbrood en haal deze er weer uit. Is de prikker droog, dan is het gaar. Zo niet, bak het dan nog enkele minuten.
      • Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de cakevorm. Haal daarna het bananenbrood uit de cakevorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

      Voor de wentelteefjes

      • Meng 200 mL vegan melk met 1 theelepel kaneel in een grote schaal.
      • Snijd het afgekoelde bananenbrood in plakken.
      • Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier een klontje vegan boter in.
      • Dip kort een sneetje bananenbrood aan beide kanten in de melk.
      • Bak beide kanten goudbruin en knapperig.
      • Serveer warm met evt. een klein scheutje agave/maple/rijst siroop en een snufje kaneel.

      Geef een antwoord

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Rating recept