
Recept: Vegan Brownie Bites
Makkelijk recept voor vegan brownie bites. Maak met onze vegan bakmix Fudgy Brownies verslavend lekkere bites om te snacken of om te trakteren. Luxe bonbons met brownies omhuld met chocolade en jouw favoriete vegan toppings zoals noten en kokos.Meer inspiratie voor variatierecepten met onze bakmix voor vegan brownies? Probeer ook een keer ons recept voor Vegan Chocolademousse Brownies of Vegan Brownies met IJs en Chocoladesaus.Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 30 minuten min
Baktijd 20 minuten min
Porties 30 bites
Benodigdheden
- kleine glazen ovenschaal (ongeveer zo groot als de Green Bakers vegan bakmix verpakking) tip: let goed op de baktijd wanneer je een aluminium bakvorm wil gebruiken
- bakpapier
- keukenweegschaal
- beslagkom
- spatel (stevig siliconen of houten)
- pannetje of kom voor het smelten van de vegan boter
- magnetronbestendige kom
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Brownies
Zelf toevoegen
Voor de brownies
- 25 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (25 g), of zonnebloemolie (25 g) kunnen ook gebruikt worden.
- 100 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
Voor het decoreren
- 300 g vegan chocolade naar keuze bijv. puur, melk, wit, of chocolade met een smaakje zoals salted caramel
- 1 handje toppings naar keuze bijv. cacaopoeder, kokosrasp, noten
Instructies
Voor de brownies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Verwarm de oven voor.
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de randen van de ovenschaal goed in met vegan boter. Bekleed de ovenschaal ook met een stuk bakpapier en laat het uitsteken aan de lange zijde. Zo kan je heel makkelijk de gebakken brownie uit de schaal tillen.
- Voeg de vegan bakmix, 100 g water, en 25 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het met een spatel tot een vast geheel. Voeg geen extra water toe als het moeilijk te mengen is! Het hoort dik en vast te zijn (zo krijg je namelijk een lekkere fudgy brownie).
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en zet de brownie direct in de oven.
- Bak de brownie 22-25 minuten tot de bovenkant droog is en het midden nog zacht voelt. Bak het eerder te kort dan te lang zodat de brownie plakkerig is en de bolletjes makkelijk gevormd kunnen worden. Gebruik je een aluminium bakvorm in plaats van een glazen, bak de brownie dan 18-21 minuten.
- Haal de brownie uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de ovenschaal.
- Til de brownie uit de vorm met behulp van het bakpapier en laat het verder afkoelen op een rooster.
Voor het decoreren
- Doe de afgekoelde brownie in een grote kom en maak het wat los met een vork tot een plakkerig geheel.
- Schep met een eetlepel een stukje brownie, knijp met je hand tot een vast geheel en rol het vervolgens mooi rond. Herhaal dit voor de rest van de brownie.
- Snijd de chocolade fijn, smelt het in de magnetron en tempereer. Zie notities voor extra uitleg over het smelten en tempereren van de chocolade.
- Dip de browniebolletjes in de chocolade en evt. daarna in de cacaopoeder, kokosrasp of fijngehakte noten. Decoreer naar wens. Laat de chocolade stollen op kamertemperatuur en serveer.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar de brownie bites in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen
- Chocolade smelten en tempereren zodat het mooi stolt op kamertemperatuur, glanst en knapperig is.
- Snijd de chocolade fijn.
- Smelt 2/3 van de chocolade in een magnetronbestendige kom in de magnetron op vol vermogen voor 15 seconden.
- Roer de chocolade door om de warmte goed te verdelen en te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.
- Plaats de kom weer in de magnetron voor 15 seconden, roer door en herhaal dit tot alle chocolade gesmolten is.
- Doe de bewaarde chocolade bij de gesmolten chocolade en roer heel snel door tot alle stukjes gesmolten zijn. Op deze manier zakt de temperatuur van de gesmolten chocolade, wat van belang is voor het tempereren.