verzending NL & BE
gratis verzending in NL bij een bestelling vanaf €25

Recept: Vegan Brownie Bites

Vegan Brownie Bites

Wij hebben zo'n lekkere variatietip om met jullie te delen! Deze brownie bites zijn verslavend lekker en zijn gemakkelijk te maken met onze Fudgy Brownies bakmix. Bij ons op kantoor waren ze binnen een paar uur op. Om de brownie bites te maken, bak je eerst een vegan brownie door water en vegan boter toe te voegen aan onze bakmix. Daarna maak je er balletjes van en kan het versieren beginnen! Je kan het zo gek maken als je wilt, en geheel maken naar je eigen smaak. Denk aan verschillende soorten chocolade, lekkere toppings, etc. We geven hieronder ook nog tips voor het smelten en tempereren van chocolade zodat je chocolade lekker glanzend en knapperig wordt op kamertemperatuur.
Bereidingstijd 30 min
Baktijd 20 min
Porties 30 bites

Benodigdheden

  • kleine glazen ovenschaal (ongeveer zo groot als de Green Bakers vegan bakmix verpakking) tip: let goed op de baktijd wanneer je een aluminium bakvorm wil gebruiken
  • bakpapier
  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • spatel (stevig siliconen of houten)
  • pannetje of kom voor het smelten van de vegan boter
  • magnetronbestendige kom

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Brownies

Zelf toevoegen

    Voor de brownies

    • 25 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (25 g), of zonnebloemolie (25 g) kunnen ook gebruikt worden.
    • 100 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.

    Voor het decoreren

    • 300 g vegan chocolade naar keuze bijv. puur, melk, wit, of chocolade met een smaakje zoals salted caramel
    • 1 handje toppings naar keuze bijv. cacaopoeder, kokosrasp, noten

    Instructies
     

    Voor de brownies

      heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

      • Verwarm de oven voor.
      • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de randen van de ovenschaal goed in met vegan boter. Bekleed de ovenschaal ook met een stuk bakpapier en laat het uitsteken aan de lange zijde. Zo kan je heel makkelijk de gebakken brownie uit de schaal tillen.
      • Voeg de vegan bakmix, 100 g water, en 25 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
      • Meng het met een spatel tot een vast geheel. Voeg geen extra water toe als het moeilijk te mengen is! Het hoort dik en vast te zijn (zo krijg je namelijk een lekkere fudgy brownie).
      • Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en zet de brownie direct in de oven. 
      • Bak de brownie 22-25 minuten tot de bovenkant droog is en het midden nog zacht voelt. Bak het eerder te kort dan te lang zodat de brownie plakkerig is en de bolletjes makkelijk gevormd kunnen worden. Gebruik je een aluminium bakvorm in plaats van een glazen, bak de brownie dan 18-21 minuten.
      • Haal de brownie uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de ovenschaal.
      • Til de brownie uit de vorm met behulp van het bakpapier en laat het verder afkoelen op een rooster.

      Voor het decoreren

      • Doe de afgekoelde brownie in een grote kom en maak het wat los met een vork tot een plakkerig geheel.
      • Schep met een eetlepel een stukje brownie, knijp met je hand tot een vast geheel en rol het vervolgens mooi rond. Herhaal dit voor de rest van de brownie.
      • Snijd de chocolade fijn, smelt het in de magnetron en tempereer. Zie notities voor extra uitleg over het smelten en tempereren van de chocolade.
      • Dip de browniebolletjes in de chocolade en evt. daarna in de cacaopoeder, kokosrasp of fijngehakte noten. Decoreer naar wens. Laat de chocolade stollen op kamertemperatuur en serveer.

      Variatietips

      • Bewaartip: Bewaar de brownie bites in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen
      • Chocolade smelten en tempereren zodat het mooi stolt op kamertemperatuur, glanst en knapperig is.
        1. Snijd de chocolade fijn. 
        2. Smelt 2/3 van de chocolade in een magnetronbestendige kom in de magnetron op vol vermogen voor 15 seconden.
        3. Roer de chocolade door om de warmte goed te verdelen en te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.
        4. Plaats de kom weer in de magnetron voor 15 seconden, roer door en herhaal dit tot alle chocolade gesmolten is.
        5. Doe de bewaarde chocolade bij de gesmolten chocolade en roer heel snel door tot alle stukjes gesmolten zijn. Op deze manier zakt de temperatuur van de gesmolten chocolade, wat van belang is voor het tempereren.

      Geef een antwoord

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Rating recept