Recept: Vegan Brownie Bites

Recept: Vegan Brownie Bites

Makkelijk recept voor vegan brownie bites. Maak met onze vegan bakmix Fudgy Brownies verslavend lekkere bites om te snacken of om te trakteren. Luxe bonbons met brownies omhuld met chocolade en jouw favoriete vegan toppings zoals noten en kokos.
Meer inspiratie voor variatierecepten met onze bakmix voor vegan brownies? Probeer ook een keer ons recept voor Vegan Chocolademousse Brownies of Vegan Brownies met IJs en Chocoladesaus.
Bereidingstijd 30 min
Baktijd 20 min
Porties 30 bites

Benodigdheden

  • kleine glazen ovenschaal (ongeveer zo groot als de Green Bakers vegan bakmix verpakking) tip: let goed op de baktijd wanneer je een aluminium bakvorm wil gebruiken
  • bakpapier
  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • spatel (stevig siliconen of houten)
  • pannetje of kom voor het smelten van de vegan boter
  • magnetronbestendige kom

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Brownies

Zelf toevoegen

    Voor de brownies

    • 25 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (25 g), of zonnebloemolie (25 g) kunnen ook gebruikt worden.
    • 100 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.

    Voor het decoreren

    • 300 g vegan chocolade naar keuze bijv. puur, melk, wit, of chocolade met een smaakje zoals salted caramel
    • 1 handje toppings naar keuze bijv. cacaopoeder, kokosrasp, noten

    Instructies
     

    Voor de brownies

      heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

      • Verwarm de oven voor.
      • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de randen van de ovenschaal goed in met vegan boter. Bekleed de ovenschaal ook met een stuk bakpapier en laat het uitsteken aan de lange zijde. Zo kan je heel makkelijk de gebakken brownie uit de schaal tillen.
      • Voeg de vegan bakmix, 100 g water, en 25 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
      • Meng het met een spatel tot een vast geheel. Voeg geen extra water toe als het moeilijk te mengen is! Het hoort dik en vast te zijn (zo krijg je namelijk een lekkere fudgy brownie).
      • Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en zet de brownie direct in de oven. 
      • Bak de brownie 22-25 minuten tot de bovenkant droog is en het midden nog zacht voelt. Bak het eerder te kort dan te lang zodat de brownie plakkerig is en de bolletjes makkelijk gevormd kunnen worden. Gebruik je een aluminium bakvorm in plaats van een glazen, bak de brownie dan 18-21 minuten.
      • Haal de brownie uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de ovenschaal.
      • Til de brownie uit de vorm met behulp van het bakpapier en laat het verder afkoelen op een rooster.

      Voor het decoreren

      • Doe de afgekoelde brownie in een grote kom en maak het wat los met een vork tot een plakkerig geheel.
      • Schep met een eetlepel een stukje brownie, knijp met je hand tot een vast geheel en rol het vervolgens mooi rond. Herhaal dit voor de rest van de brownie.
      • Snijd de chocolade fijn, smelt het in de magnetron en tempereer. Zie notities voor extra uitleg over het smelten en tempereren van de chocolade.
      • Dip de browniebolletjes in de chocolade en evt. daarna in de cacaopoeder, kokosrasp of fijngehakte noten. Decoreer naar wens. Laat de chocolade stollen op kamertemperatuur en serveer.

      Variatietips

      • Bewaartip: Bewaar de brownie bites in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen
      • Chocolade smelten en tempereren zodat het mooi stolt op kamertemperatuur, glanst en knapperig is.
        1. Snijd de chocolade fijn. 
        2. Smelt 2/3 van de chocolade in een magnetronbestendige kom in de magnetron op vol vermogen voor 15 seconden.
        3. Roer de chocolade door om de warmte goed te verdelen en te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.
        4. Plaats de kom weer in de magnetron voor 15 seconden, roer door en herhaal dit tot alle chocolade gesmolten is.
        5. Doe de bewaarde chocolade bij de gesmolten chocolade en roer heel snel door tot alle stukjes gesmolten zijn. Op deze manier zakt de temperatuur van de gesmolten chocolade, wat van belang is voor het tempereren.

      Geef een antwoord

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Rating recept




      Dit zeggen onze Green Bakers

      Carin Smit
      Carin Smit
      Verrast door het resultaat
      Lees verder
      Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
      Nettie Groen
      Nettie Groen
      VRE-SE-LIJK lekker!
      Lees verder
      Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
      Mandy Cerise
      Mandy Cerise
      Wat een makkelijke bakmixen!
      Lees verder
      Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
      Ann
      Ann
      Onze derde bestelling
      Lees verder
      Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
      Marion
      Marion
      Zelfs ik kan bakken zo!
      Lees verder
      Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
      Sharon
      Sharon
      Bij de hele familie een groot succes!
      Lees verder
      Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
      Kimmy
      Kimmy
      Voor herhaling vatbaar!
      Lees verder
      Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
      Willem
      Willem
      Ruime hoeveelheid chocolade
      Lees verder
      De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
      Previous
      Next