Recept: Vegan Brownies met IJs en Chocoladesaus

Recept: Vegan Brownies met IJs en Chocoladesaus

Makkelijk recept voor vegan brownies met ijs en chocoladesaus. Maak met onze vegan bakmix Fudgy Brownies een compleet dessert om jouw diner met een knaller af te sluiten. Kies jouw favoriete vegan ijs uit en het wordt gegarandeerd een succes.
Meer inspiratie voor vegan desserts met brownies? Probeer ook een keer ons recept voor Vegan Chocolademousse Brownies.
Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 10 min
Baktijd 25 min
Porties 12

Benodigdheden

  • kleine glazen ovenschaal (ongeveer zo groot als de Green Bakers vegan bakmix verpakking) tip: let goed op de baktijd wanneer je een aluminium bakvorm wil gebruiken
  • bakpapier
  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • spatel (stevig siliconen of houten)
  • pannetje of kom voor het smelten van de vegan boter
  • pannetje voor het koken van de chocoladesaus
  • garde of vork

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Brownies

Zelf toevoegen voor de brownies

  • 25 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (25 g), of zonnebloemolie (25 g) kunnen ook gebruikt worden.
  • 100 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.

Voor de chocoladesaus

  • 100 g water
  • 50 g suiker
  • 30 g cacaopoeder
  • 10 g vegan boter

Voor het ijs

  • 12 bollen vegan ijs naar keuze bijv. Ben & Jerry's vegan Cookies on cookie dough, Prof Grunschnabel Maromakotro snow white, The Lickin' Company mocha moose

Instructies
 

Voor de brownies

    heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de randen van de ovenschaal goed in met vegan boter. Bekleed de ovenschaal ook met een stuk bakpapier en laat het uitsteken aan de lange zijde. Zo kan je heel makkelijk de gebakken brownie uit de schaal tillen.
    • Voeg de vegan bakmix, 100 g water, en 25 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
    • Meng het met een spatel tot een vast geheel. Voeg geen extra water toe als het moeilijk te mengen is! Het hoort dik en vast te zijn (zo krijg je namelijk een lekkere fudgy brownie).
    • Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en zet de brownie direct in de oven. 
    • Bak de brownie 25-28 minuten tot de bovenkant droog is en het midden nog een beetje zacht voelt. Bak het eerder te kort dan te lang voor een lekkere fudgy binnenkant. Gebruik je een aluminium bakvorm in plaats van een glazen, bak de brownie dan 20-23 minuten.
    • Haal de brownie uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de ovenschaal.
    • Til de brownie uit de vorm met behulp van het bakpapier. Snijd in stukken en serveer warm of afgekoeld.

    Voor de chocoladesaus

    • Meng met een garde of vork 100 g water, 50 g suiker en 30 g cacaopoeder in een pannetje.
    • Verhit dit mengsel al roerend op middelhoog vuur tot het een dikke saus is.
    • Haal de pan van het vuur en roer 10 g vegan boter door de saus.
    • Serveer warm of afgekoeld.

    Voor het serveren

    • Leg een stuk brownie op een bord, schep er een bol ijs op en giet de chocoladesaus eroverheen.
    • Garneer evt. met noten naar keuze.

    Variatietips

    • Bewaartip: Bewaar de afgekoelde brownies in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
    • Variatietip: Voeg een handjevol walnoten toe aan het beslag of leg ze op de bovenkant van het beslag.
    • Variatietip: Voeg stukjes Oreo toe aan het beslag, of leg ze op de bovenkant van het beslag
    Heb je zelf een leuke vegan variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept




    Dit zeggen onze Green Bakers

    Carin Smit
    Carin Smit
    Verrast door het resultaat
    Lees verder
    Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
    Nettie Groen
    Nettie Groen
    VRE-SE-LIJK lekker!
    Lees verder
    Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
    Mandy Cerise
    Mandy Cerise
    Wat een makkelijke bakmixen!
    Lees verder
    Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
    Ann
    Ann
    Onze derde bestelling
    Lees verder
    Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
    Marion
    Marion
    Zelfs ik kan bakken zo!
    Lees verder
    Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
    Sharon
    Sharon
    Bij de hele familie een groot succes!
    Lees verder
    Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
    Kimmy
    Kimmy
    Voor herhaling vatbaar!
    Lees verder
    Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
    Willem
    Willem
    Ruime hoeveelheid chocolade
    Lees verder
    De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
    Previous
    Next