Recept: Vegan Brownies met IJs en Chocoladesaus
Makkelijk recept voor vegan brownies met ijs en chocoladesaus. Maak met onze vegan bakmix Fudgy Brownies een compleet dessert om jouw diner met een knaller af te sluiten. Kies jouw favoriete vegan ijs uit en het wordt gegarandeerd een succes. Meer inspiratie voor vegan desserts met brownies? Probeer ook een keer ons recept voor Vegan Chocolademousse Brownies. Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 10 minuten min
Baktijd 25 minuten min
Porties 12
Benodigdheden
- pannetje voor het koken van de chocoladesaus
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Brownies
Zelf toevoegen voor de brownies
- 25 g gesmolten ongezouten vegan boter Geen vegan boter in huis? Gesmolten kokosolie (25 g), of zonnebloemolie (25 g) kunnen ook gebruikt worden.
- 100 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
Voor de chocoladesaus
- 100 g water
- 50 g suiker
- 30 g cacaopoeder
- 10 g vegan boter
Voor het ijs
- 12 bollen vegan ijs naar keuze bijv. Ben & Jerry's vegan Cookies on cookie dough, Prof Grunschnabel Maromakotro snow white, The Lickin' Company mocha moose
Instructies
Voor de brownies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de randen van de ovenschaal goed in met vegan boter. Bekleed de ovenschaal ook met een stuk bakpapier en laat het uitsteken aan de lange zijde. Zo kan je heel makkelijk de gebakken brownie uit de schaal tillen.
- Voeg de vegan bakmix, 100 g water, en 25 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het met een spatel tot een vast geheel. Voeg geen extra water toe als het moeilijk te mengen is! Het hoort dik en vast te zijn (zo krijg je namelijk een lekkere fudgy brownie).
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en zet de brownie direct in de oven.
- Bak de brownie 25-28 minuten tot de bovenkant droog is en het midden nog een beetje zacht voelt. Bak het eerder te kort dan te lang voor een lekkere fudgy binnenkant. Gebruik je een aluminium bakvorm in plaats van een glazen, bak de brownie dan 20-23 minuten.
- Haal de brownie uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de ovenschaal.
- Til de brownie uit de vorm met behulp van het bakpapier. Snijd in stukken en serveer warm of afgekoeld.
Voor de chocoladesaus
- Meng met een garde of vork 100 g water, 50 g suiker en 30 g cacaopoeder in een pannetje.
- Verhit dit mengsel al roerend op middelhoog vuur tot het een dikke saus is.
- Haal de pan van het vuur en roer 10 g vegan boter door de saus.
- Serveer warm of afgekoeld.
Voor het serveren
- Leg een stuk brownie op een bord, schep er een bol ijs op en giet de chocoladesaus eroverheen.
- Garneer evt. met noten naar keuze.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar de afgekoelde brownies in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
- Variatietip: Voeg een handjevol walnoten toe aan het beslag of leg ze op de bovenkant van het beslag.
- Variatietip: Voeg stukjes Oreo toe aan het beslag, of leg ze op de bovenkant van het beslag