Recept: Vegan Chocolade Fudge
Makkelijk recept voor vegan chocolade fudge.Eigenlijk is het geen bakrecept want het is zo simpel! Maar we delen het toch want het is een heerlijke treat, perfect voor alle chocolate lovers. Voor de basis heb je maar 2 ingrediënten nodig: gecondenseerde kokosmelk/havermelk en vegan chocolade. Super makkelijk dus! En je kan de toppings zo gek maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld stukjes oreo, walnoten, pecannoten en grof zeezout. Leef je uit met al jouw favoriete snacks.Serveer bij de koffie/thee, als afsluiter van een diner of gewoon als snack.Houd jij van bakken met chocolade? Probeer dan ook een keer onze vegan fudgy brownies of chocolate chip cookies. Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 10 minuten min
Baktijd 4 uur uur
Porties 12
Ingrediënten
- 320 g vegan pure chocolade
- 320 g vegan gecondenseerde melk 1 blik Nature's Charm gezoete gecondenseerde kokosmelk of havermelk = 320 g
- toppings naar keuze bijv. zeezout, pecannoten, Oreo's
Instructies
- Bekleed de ovenschaal met een stuk bakpapier zodat het papier uitsteekt aan de lange zijde. Zo kan je de fudge makkelijk uit de vorm tillen.
- Snijd 400 g vegan chocolade in kleine stukjes.
- Doe de chocolade samen met 320 g vegan gecondenseerde melk in een pannetje.
- Verwarm het geheel op middelhoog vuur en roer constant door met een spatel tot de chocolade gesmolten is en het een dikker mengsel is geworden. Zorg er goed voor dat het niet kookt om te voorkomen dat de chocolade verbrandt.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ovenschaal. Strijk de bovenkant glad met behulp van een spatel.
- Leg de toppings naar keuze op de fudge en druk het een beetje aan.
- Zet de fudge voor minimaal 4 uur in de koelkast tot het helemaal hard is geworden.
- Snijd de korte randen los en til de fudge uit de ovenschaal met behulp van het bakpapier. Snijd de fudge met een scherp mes in blokjes en serveer.
- Bewaar de fudge in een afgesloten bak in de koelkast.
- Tip: je kan de fudge ook tussen 2 koekjes doen (bijv. digestives of Maria beschuitjes). Laat de fudge iets zachter worden op kamertemperatuur en plet het tussen 2 koekjes.
Variatietips
De verhouding chocolade:gecondenseerde melk = 1:1 dus je kan gemakkelijk meer of minder fudge maken.