verzending NL & BE
gratis verzending in NL bij een bestelling vanaf €25

Recept: Vegan Citroen Yoghurt Taartjes

Vegan Citroen Yoghurt Taartjes

Veel van jullie vroegen ons om vegan no-bake recepten die perfect zijn voor hete zomerdagen. Recepten waarvoor je geen oven nodig hebt. Daarom delen wij graag dit recept met jullie: vegan citroen yoghurt taartjes. Ze zijn heerlijk fris door de citroen, met een lekkere koekbodem gemaakt van vegan koekjes naar keuze. Wij gebruikten hiervoor digestives. De taartjes zijn ook nog eens bitesized, wat erg handig is wanneer je ze bijvoorbeeld meeneemt naar een picknick waar je geen bestek hebt. Of als je door de dag heen zin hebt in een kleine verfrissende treat.
Bereidingstijd 15 min
Baktijd 1 uur 30 min
Porties 12 taartjes

Benodigdheden

  • cupcakebakvorm voor 12 cupcakes
  • 12 papieren vormpjes
  • keukenweegschaal
  • keukenmachine/deegroller/stamper
  • pannetje of kom voor het smelten van de vegan boter
  • spatel
  • eetlepel
  • pannetje
  • garde

Ingrediënten
  

Voor de koekbodem

  • 200 g vegan koekjes naar keuze wij raden digestives of speculaas aan
  • 100 g ongezouten vegan boter + 25 g meer wanneer je drogere koekjes wil gebruiken zoals Maria beschuitjes

Voor het yoghurtmengsel

  • 1 citroen sap en rasp
  • 400 g ongezoete vegan yoghurt naar keuze bijv. Alpro Mild & Creamy Nature No Sugars
  • 70 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel maiszetmeel
  • 1/2 theelepel agar agar

Instructies
 

Voor de koekbodem

  •  Leg de papieren vormpjes in de cupcakebakvorm.
  • Verkruimel 200 g vegan koekjes met een keukenmachine/vijzel of sla ze fijn met een deegroller.
  • Smelt 100 g ongezouten vegan boter in een pannetje of in de magnetron en voeg deze toe aan de koekkruimels. Roer goed door totdat de boter verdeeld is over de koekkruimels.
  • Schep 2 eetlepels koekkruimels per papieren vorm.
  • Druk goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet de koekbodems in de koelkast terwijl je het yoghurtmengsel maakt.

Voor het yoghurtmengsel

  • Was 1 citroen goed schoon en rasp de schil.
  • Rol de citroen enkele keren op het aanrecht en pers het sap eruit.
  • Doe de citroenrasp en sap in een pannetje en voeg hier 400 g vegan yoghurt, 70 g kristalsuiker, 1 eetlepel maiszetmeel en 1/2 theelepel agar agar aan toe.
  • Verhit het mengsel op middelhoog vuur tot het kookt. Roer het geheel goed door met een garde tot een klontvrij mengsel.
  • Verhit het mengsel verder op laag vuur voor 5 min. en roer af en toe goed door. Goed verhitten is heel belangrijk om de agar agar helemaal op te lossen zodat het succesvol het yoghurtmengsel op kan stijven.
  • Haal de pan van het vuur en laat het een minuutje afkoelen tot het niet meer heet is maar nog wel warm.
  • Verdeel het mengsel over de koekbodems.
  • Laat het 30 min. op kamertemperatuur afkoelen en zet het vervolgens nog minimaal 1 uur in de koelkast. Eerst afkoelen op kamertemperatuur is heel belangrijk zodat de taartjes niet zompig worden door condensvorming in de koelkast.
  • Haal de vormpjes (met behulp van een mes) uit de cupcakebakvorm en verwijder de papieren vormpjes. Decoreer eventueel met vers fruit naar keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept