Recept: Vegan Citroen Yoghurt Taartjes
Makkelijk recept voor vegan citroen yoghurt taartjes. Deze taartjes zijn no-bake, dus je hebt geen oven nodig. Ze zijn heerlijk fris en zuur door de citroen en yoghurt, met een lekkere dikke koekbodem gemaakt van vegan koekjes naar keuze. Wij gebruikten hiervoor digestives. De taartjes zijn ook nog eens bitesized, wat erg handig is wanneer je ze bijvoorbeeld meeneemt naar een picknick. Of als je door de dag heen zin hebt in een kleine verfrissende snack, rechtstreeks uit de koelkast.Houd jij van bakken met fruit? Bak dan ook een keer onze vegan appel-kaneel cake of vegan worteltaart.Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 15 minuten min
Baktijd 1 uur uur 30 minuten min
Porties 12 taartjes
Benodigdheden
- 12 papieren vormpjes
Ingrediënten
Voor de koekbodem
- 200 g vegan koekjes naar keuze wij raden digestives of speculaas aan
- 100 g ongezouten vegan boter + 25 g meer wanneer je drogere koekjes wil gebruiken zoals Maria beschuitjes
Voor het yoghurtmengsel
- 1 citroen sap en rasp
- 400 g ongezoete vegan yoghurt naar keuze bijv. Alpro Mild & Creamy Nature No Sugars
- 70 g kristalsuiker
- 1 eetlepel maiszetmeel
- 1/2 theelepel agar agar
Instructies
Voor de koekbodem
- Leg de papieren vormpjes in de cupcakebakvorm.
- Verkruimel 200 g vegan koekjes met een keukenmachine/vijzel of sla ze fijn met een deegroller.
- Smelt 100 g ongezouten vegan boter in een pannetje of in de magnetron en voeg deze toe aan de koekkruimels. Roer goed door totdat de boter verdeeld is over de koekkruimels.
- Schep 2 eetlepels koekkruimels per papieren vorm.
- Druk goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet de koekbodems in de koelkast terwijl je het yoghurtmengsel maakt.
Voor het yoghurtmengsel
- Was 1 citroen goed schoon en rasp de schil.
- Rol de citroen enkele keren op het aanrecht en pers het sap eruit.
- Doe de citroenrasp en sap in een pannetje en voeg hier 400 g vegan yoghurt, 70 g kristalsuiker, 1 eetlepel maiszetmeel en 1/2 theelepel agar agar aan toe.
- Verhit het mengsel op middelhoog vuur tot het kookt. Roer het geheel goed door met een garde tot een klontvrij mengsel.
- Verhit het mengsel verder op laag vuur voor 5 min. en roer af en toe goed door. Goed verhitten is heel belangrijk om de agar agar helemaal op te lossen zodat het succesvol het yoghurtmengsel op kan stijven.
- Haal de pan van het vuur en laat het een minuutje afkoelen tot het niet meer heet is maar nog wel warm.
- Verdeel het mengsel over de koekbodems.
- Laat het 30 min. op kamertemperatuur afkoelen en zet het vervolgens nog minimaal 1 uur in de koelkast. Eerst afkoelen op kamertemperatuur is heel belangrijk zodat de taartjes niet zompig worden door condensvorming in de koelkast.
- Haal de vormpjes (met behulp van een mes) uit de cupcakebakvorm en verwijder de papieren vormpjes. Decoreer eventueel met vers fruit naar keuze.