Recept: Vegan Coconut Crunch Cookies met Limoenglazuur
Makkelijk recept voor vegan kokoskoekjes met limoenglazuur. Met de Green Bakers vegan bakmix voor Coconut Crunch Cookies bak jij de lekkerste knapperige vegan kokoskoekjes. Jij hoeft alleen gesmolten vegan margarine toe te voegen. Bakken zonder mixer, alleen een spatel nodig. Ingrediënten toevoegen, mengen, bakken en genieten maar! De Coconut Crunch Cookies zijn op zichzelf al heerlijk, maar als je nog iets extra's wilt toevoegen is limoen de perfecte smaakcombinatie. In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe je gemakkelijk limoenrasp kan toevoegen aan de Coconut Crunch Cookies en een heerlijke limoenglazuur kan maken die er perfect bij past. Het limoenglazuur is optioneel maar zorgt voor een extra limoenkick!Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 20 minuten min
Baktijd 20 minuten min
Porties 26 koekjes
Benodigdheden
- bakplaat
- rasp (fijn)
- kommetje
- vork
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Coconut Crunch Cookies
Zelf toevoegen
Voor de kokoskoekjes
- 125 g gesmolten ongezouten vegan boter let op: dit kan niet vervangen worden door (kokos)olie
- rasp van 1 limoen
Voor het glazuur
- 1 eetlepel limoensap = halve limoen
- 70 g poedersuiker
Instructies
Voor de kokoskoekjes
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Verwarm de oven voor.
- Voeg de vegan bakmix, rasp van 1 limoen en 125 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het met een spatel tot een geheel.
- Schep met een eetlepel een stukje deeg en knijp dit met je hand tot een vast bolletje. Het is niet nodig om ze rond en glad te rollen. Door de uitsteeksels worden de koekjes extra krokant.
- Herhaal dit voor de rest van het deeg. In totaal worden het 26 koekjes. Maak alsjeblieft niet meer of minder koekjes want dan klopt de baktijd niet meer en worden de koekjes te zacht of hard in plaats van lekker krokant.
- Leg de bolletjes met ten minste 1 cm tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
- Bak de koekjes in 19-21 minuten tot ze goudbruin zijn. Let vooral op de kleur want je kan niet voelen of de koekjes klaar zijn. Direct uit de oven zijn de koekjes nog zachter, maar ze worden lekker knapperig als ze helemaal afgekoeld zijn.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 20 minuten afkoelen op de bakplaat.
Voor het glazuur
- Het glazuren kan het beste gedaan worden vlak voor het serveren omdat de koekjes minder knapperig worden als het glazuur erop zit.
- Mix 70 g poedersuiker met 1 eetlepel limoensap met een vork.
- Het glazuur hoort dik te zijn. Het is heel belangrijk dat het glazuur niet te dun is want dan trekt het in de koekjes en worden ze zacht.
- Voeg meer poedersuiker toe als het te dun is of voeg meer limoensap toe als het te dik is.
- Zorg er goed voor dat de koekjes helemaal zijn afgekoeld voor het glazuren.
- Laat een beetje glazuur hangen aan een vork en ga met zigzagbewegingen over de koekjes om ze te decoreren. Ga de hoogte in om het glazuur uit te rekken. Zo krijg je dunnere lijnen.
- Laat het glazuur hard worden op kamertemperatuur.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar de geglazuurde koekjes in een goed afgesloten bak of pot. Zo blijven ze tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen. Het vocht van het glazuur zal in de koekjes trekken waardoor de koekjes zachter worden. Daarom blijven de koekjes ook minder lang knapperig dan de versie zonder glazuur.