Recept: Vegan No Bake Easy Salted Caramel Chocolate Cheesecake
Makkelijk recept voor vegan no bake salted caramel chocolate cheesecake. Voor wie echt van gemak houdt, is dit een perfect recept. Je hoeft niet zelf de salted caramel te maken want we gebruiken gewoon Hands off my chocolate Vegan Caramel Seasalt Hazelnut Praline. Volgens velen de lekkerste vegan melkchocolade die in de supermarkt ligt, dus dat betekent dat alles wat je er mee bakt net zo lekker wordt. De heerlijke laag vegan roomkaas met chocolade samen met de koekbodem maakt het een verwennerij. Tip: Dit wordt geen stevige taart zoals kwarktaart dus we raden je af om deze ergens mee naartoe te nemen. De taart moet minstens 4 uur in de koelkast dus houd hier rekening mee als je plannen hebt. Houd jij van bakken met chocolade? Probeer dan ook een keer onze vegan fudgy brownies of chocolate chip cookies. Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 15 minuten min
Baktijd 4 uur uur
Porties 10 taartpunten
Benodigdheden
- pan voor au-bain marie (pan boven een andere pan met kokend water om met de hitte van de stoom de chocolade te smelten)
- hittebestendige kom die op de pan past voor au-bain marie
- elektrische mixer met garde
Ingrediënten
Voor de koekbodem
- 200 g vegan koekjes naar keuze wij raden digestives aan
- 100 g ongezouten vegan boter + 25 g meer wanneer je drogere koekjes wil gebruiken zoals Maria beschuitjes
Voor het chocolade-roomkaas mengsel
- 150 g Hands off my chocolate Vegan Caramel Seasalt Hazelnut Praline dit is 1.5 reep dus er blijft nog genoeg over om van te snoepen
- 200 g vegan roomkaas op kamertemperatuur bijv. Violife Creamy Original
- 50 g poedersuiker
- 75 mL koude vegan slagroom om op te kloppen bijv. Alpro Plantaardige Variatie op Slagroom op te Kloppen
Instructies
Voor de koekbodem
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Verkruimel 200 g vegan koekjes met een keukenmachine/vijzel of sla ze fijn met een deegroller.
- Smelt 100 g ongezouten vegan boter in een pannetje of in de magnetron en voeg deze toe aan de koekkruimels. Roer goed door totdat de boter verdeeld is over de koekkruimels.
- Stort de koekkruimels in de springvorm.
- Druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel. Zet de koekbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Voor het chocolade-roomkaas mengsel
- Zorg ervoor dat de vegan roomkaas op kamertemperatuur is. Dep de roomkaas droog met een tissue wanneer er een laagje water op zit.
- Breek 150 g chocolade in stukjes. Leg de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze kom boven een pan met kokend water. Zo smelt de chocolade au bain-marie.
- Haal de chocolade van de pan met kokend water en laat deze iets afkoelen.
- Klop ondertussen in een beslagkom 75 mL vegan slagroom tot stijve pieken met een elektrische mixer.
- Mix in een andere kom 200 g vegan roomkaas en 50 g poedersuiker met een elektrische mixer tot een geheel. Stop direct met mixen wanneer het suiker is opgenomen.
- Voeg de afgekoelde chocolade toe en mix weer tot het een geheel is.
- Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig in 2 delen door het mengsel tot er geen witte stroken meer te zien zijn. Doe dit met lange slagen om het volume in de slagroom te houden.
- Schep het mengsel op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
- Zet de taart weer in de koelkast voor minstens 4 uur.
- Gebruik een spatel of mes om de randen los te maken. Haal daarna de rand van de springvorm eraf. Strijk eventueel met een spatel of mes de randen glad. Zet de taart weer terug in de koelkast voor een iets stevigere taart.
- Serveer de taart koud met eventueel verse aardbeien. Bewaar de taart in een afgesloten bak in de koelkast.