
Recept: Vegan Pumpkin Spice Tulband Cake met Speculoos Glazuur
Wellicht hebben jullie onze herfst special wel voorbij zien komen. Wij hebben namelijk een limited edition vegan Pumpkin Spice Mug Cakes uitgebracht! Jullie hadden ons gevraagd of dit ook zonder magnetron te bakken was: natuurlijk kan dit ook. Wij zouden Green Bakers niet zijn als we geen variatietips met jullie zouden delen. Daarom laten we jullie graag zien hoe je van onze Pumpkin Spice Mug Cakes bakmix een tulband cake met speculoos glazuur kan bakken! Heel handig wanneer er bijvoorbeeld bezoek langs komt voor een kopje koffie of thee.
Bereidingstijd 15 minuten min
Baktijd 30 minuten min
Porties 12 porties
Benodigdheden
- tulbandvorm
Ingrediënten
Voor de cake
- Green Bakers Vegan Bakmix Pumpkin Spice Mug Cakes
- 250 mL vegan melk
- 125 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur
Voor het glazuur (variatietip voor koffieglazuur staat onderaan de pagina)
- 150 g speculoos
- 30 g poedersuiker
- 3-4 eetlepels vegan melk
Voor decoratie
- pecannoten of andere noten
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
Voor de cake
- Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175°C. Vet de vorm in met boter en bestuif de binnenkant met een laagje bloem (deze stap is heel belangrijk als je de cake heel uit de tulbandvorm wil krijgen).
- Voeg de bakmix, de vegan melk en de vegan boter toe aan de beslagkom.
- Roer het geheel eerst even rustig door tot het niet meer stuift.
- Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 1 minuut tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en zet de cake direct in de oven.
- Bak de cake in 30-35 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de cake gaar is. Is de prikker droog, dan is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog enkele minuten.
- Haal de cake uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Draai daarna de bakvorm om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.
Voor het glazuur
- Smelt de speculoos in een pannetje op laag vuur.
- Voeg de poedersuiker en de vegan melk toe.
- Roer het geheel door tot een glad glazuur zonder klontjes. Als het glazuur te dik is, voeg dan extra melk toe.
- Giet het glazuur over de afgekoelde cake.
- Decoreer de cake met pecannoten.
Variatietips
Hou je niet van speculoos? De cake is ook heel lekker met koffieglazuur. Meng 150 g poedersuiker met 2-3 eetlepels koffie tot een dik glazuur.