Recept: Vegan Pumpkin Spice Tulband Cake met Speculoos Glazuur

pumpkin spice tulband cake

Recept: Vegan Pumpkin Spice Tulband Cake met Speculoos Glazuur

Wellicht hebben jullie onze herfst special wel voorbij zien komen. Wij hebben namelijk een limited edition vegan Pumpkin Spice Mug Cakes uitgebracht! Jullie hadden ons gevraagd of dit ook zonder magnetron te bakken was: natuurlijk kan dit ook. Wij zouden Green Bakers niet zijn als we geen variatietips met jullie zouden delen. Daarom laten we jullie graag zien hoe je van onze Pumpkin Spice Mug Cakes bakmix een tulband cake met speculoos glazuur kan bakken! Heel handig wanneer er bijvoorbeeld bezoek langs komt voor een kopje koffie of thee.
Bereidingstijd 15 min
Baktijd 30 min
Porties 12 porties

Benodigdheden

  • tulbandvorm
  • beslagkom
  • keukenweegschaal
  • maatbeker
  • elektrische mixer
  • pannetje
  • spatel

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • Green Bakers Vegan Bakmix Pumpkin Spice Mug Cakes
  • 250 mL vegan melk
  • 125 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur

Voor het glazuur (variatietip voor koffieglazuur staat onderaan de pagina)

  • 150 g speculoos
  • 30 g poedersuiker
  • 3-4 eetlepels vegan melk

Voor decoratie

  • pecannoten of andere noten

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    Voor de cake

    • Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
    • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175°C. Vet de vorm in met boter en bestuif de binnenkant met een laagje bloem (deze stap is heel belangrijk als je de cake heel uit de tulbandvorm wil krijgen).
    • Voeg de bakmix, de vegan melk en de vegan boter toe aan de beslagkom.
    • Roer het geheel eerst even rustig door tot het niet meer stuift.
    • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 1 minuut tot een glad beslag.
    • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en zet de cake direct in de oven. 
    • Bak de cake in 30-35 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de cake gaar is. Is de prikker droog, dan is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog enkele minuten.
    • Haal de cake uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Draai daarna de bakvorm om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.

    Voor het glazuur

    • Smelt de speculoos in een pannetje op laag vuur.
    • Voeg de poedersuiker en de vegan melk toe.
    • Roer het geheel door tot een glad glazuur zonder klontjes. Als het glazuur te dik is, voeg dan extra melk toe.
    • Giet het glazuur over de afgekoelde cake.
    • Decoreer de cake met pecannoten.

    Variatietips

    Hou je niet van speculoos? De cake is ook heel lekker met koffieglazuur. Meng 150 g poedersuiker met 2-3 eetlepels koffie tot een dik glazuur.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept




    Dit zeggen onze Green Bakers

    Carin Smit
    Carin Smit
    Verrast door het resultaat
    Lees verder
    Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
    Nettie Groen
    Nettie Groen
    VRE-SE-LIJK lekker!
    Lees verder
    Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
    Mandy Cerise
    Mandy Cerise
    Wat een makkelijke bakmixen!
    Lees verder
    Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
    Ann
    Ann
    Onze derde bestelling
    Lees verder
    Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
    Marion
    Marion
    Zelfs ik kan bakken zo!
    Lees verder
    Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
    Sharon
    Sharon
    Bij de hele familie een groot succes!
    Lees verder
    Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
    Kimmy
    Kimmy
    Voor herhaling vatbaar!
    Lees verder
    Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
    Willem
    Willem
    Ruime hoeveelheid chocolade
    Lees verder
    De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
    Previous
    Next