
Recept: Vegan Scones met Lemoncurd en Jam
Makkelijk recept voor vegan scones met lemon curd of jam. Maak jouw vegan brunch compleet met heerlijke scones vers uit jouw oven. Perfect voor de brunchtafel in combinatie met Vegan Bananenbrood Wentelteefjes, Vegan Worteltaart, Vegan Appel-kaneel Cake. Makkelijk te bakken zodat jij stressvrij kan genieten van een brunch tijdens pasen of kerst.
Bereidingstijd 10 minuten min
Baktijd 12 minuten min
Porties 6 scones
Benodigdheden
- bakplaat en bakpapier
- mes of pizzasnijder of deegschraper
Ingrediënten
- 220 g tarwebloem
- 50 g kristalsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 100 g koude ongezouten vegan boter
- 75 g vegan melk naar keuze
Instructies
heteluchtoven: 200 °C, elektrische oven: 220 °C, gasoven: stand 5
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Voeg 220 g tarwebloem, 50 g kristalsuiker, 2 theelepels bakpoeder en 1/4 theelepel zout toe aan een beslagkom en meng het met een garde of vork tot een geheel.
- Snijd 100 g koude vegan boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan de beslagkom.
- Wrijf met je vingertoppen de boter in de droge ingrediënten tot de boterstukjes niet meer te zien zijn.
- Voeg 75 g vegan melk toe en meng het met je handen tot een geheel (nog een klein beetje plakkerig). Stop meteen met mengen als het een geheel is want door te veel te kneden zullen je scones taai worden.
- Vorm met je handen een cirkel van het deeg en druk het plat tot ca. 2 cm dik.
- Snijd met een mes of pizzasnijder of deegschraper 6 gelijke driehoekjes van het deeg.
- Leg de stukjes met voldoende afstand op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de scones in 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn en de bovenkant knapperig is.
- Haal de scones uit de oven en serveer ze warm met lemon curd of jam.