
Recept: Vegan Speculoos Kwarktaart
Makkelijk recept voor vegan speculoos kwarktaart.Wij delen graag ons heerlijke recept voor vegan speculoos kwarktaart met jullie. Naast de standaard aardbeien en citroenkwarktaarten leek het ons tijd voor iets nieuws. Speculoos! Niet alleen lekker op brood maar ook in een kwarktaart. Met de lekkerste speculaaskoekjes als bodem. Probeer ook een keer ons recept voor vegan worteltaart of vegan appel-kaneel cake.Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 30 minuten min
Baktijd 3 uur uur
Porties 12 porties
Benodigdheden
- springvorm Ø18-21 cm
- bakpapier
- pannetje
- beslagkom
- garde
- keukenweegschaal
- keukenmachine of deegroller
Ingrediënten
Voor de bodem
- 200 g vegan koekjes Lotus speculaas of vegan digestives
- 75 g ongezouten vegan boter
- 1 eetlepel speculoos
Voor het kwarkmengsel
- 150 g speculoos
- 1,5 theelepel (3,5 g) agar agar poeder onder andere te koop bij Holland & Barrett
- 400 g vegan kwark Alpro Go On Plantaardige Variatie op Kwark Vanille
- 250 mL vegan slagroom om op te kloppen Alpro Plantaardige Variatie op Slagroom op te Kloppen
- 1 eetlepel suiker
Voor decoratie
- 3 eetlepels speculoos
- gevulde Lotus speculoos koekjes
Instructies
Voor de bodem
- Verkruimel de vegan koekjes in een keukenmachine, of sla ze fijn met een deegroller.
- Smelt de vegan boter en de speculoos in een pannetje en voeg de koekkruimels hier aan toe.
- Roer goed door en stort in een met bakpapier beklede springvorm.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
Voor het kwarkmengsel
- Smelt in een pannetje de speculoos op laag vuur en verhit tot het heet is.
- Voeg de agar agar toe aan de speculoos en roer het goed door om het helemaal op te lossen.
- Voeg de vegan kwark toe en meng het geheel goed door tot er geen klontjes meer zijn. Voeg eventueel suiker toe naar smaak.
- Verhit het mengsel op laag vuur voor 5 min. en roer af en toe goed door.
- Klop ondertussen de vegan slagroom met een eetlepel suiker stijf.
- Haal de pan van het vuur en laat het kwarkmengsel een minuutje afkoelen.
- Spatel de slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel.
- Giet het mengsel in de springvorm met koekbodem.
- Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Voor decoratie
- Smelt de speculoos in een pannetje, laat het iets afkoelen en giet het dan op de bovenkant van de vegan kwarktaart.
- Snijd een paar koekjes fijn en strooi die over de bovenste laag.