Recept: Vegan Speculoos Kwarktaart

vegan speculoos kwarktaart
vegan speculoos kwarktaart

Recept: Vegan Speculoos Kwarktaart

Makkelijk recept voor vegan speculoos kwarktaart.
Wij delen graag ons heerlijke recept voor vegan speculoos kwarktaart met jullie. Naast de standaard aardbeien en citroenkwarktaarten leek het ons tijd voor iets nieuws. Speculoos! Niet alleen lekker op brood maar ook in een kwarktaart. Met de lekkerste speculaaskoekjes als bodem.
Probeer ook een keer ons recept voor vegan worteltaart of vegan appel-kaneel cake.
Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 30 minuten
Baktijd 3 uur
Porties 12 porties

Benodigdheden

  • springvorm Ø18-21 cm
  • bakpapier
  • pannetje
  • beslagkom
  • garde
  • keukenweegschaal
  • keukenmachine of deegroller

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 200 g vegan koekjes Lotus speculaas of vegan digestives
  • 75 g ongezouten vegan boter
  • 1 eetlepel speculoos

Voor het kwarkmengsel

  • 150 g speculoos
  • 1,5 theelepel (3,5 g) agar agar poeder onder andere te koop bij Holland & Barrett
  • 400 g vegan kwark Alpro Go On Plantaardige Variatie op Kwark Vanille
  • 250 mL vegan slagroom om op te kloppen Alpro Plantaardige Variatie op Slagroom op te Kloppen
  • 1 eetlepel suiker

Voor decoratie

  • 3 eetlepels speculoos
  • gevulde Lotus speculoos koekjes

Instructies
 

Voor de bodem

  • Verkruimel de vegan koekjes in een keukenmachine, of sla ze fijn met een deegroller.
  • Smelt de vegan boter en de speculoos in een pannetje en voeg de koekkruimels hier aan toe.
  • Roer goed door en stort in een met bakpapier beklede springvorm.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.

Voor het kwarkmengsel

  • Smelt in een pannetje de speculoos op laag vuur en verhit tot het heet is.
  • Voeg de agar agar toe aan de speculoos en roer het goed door om het helemaal op te lossen.
  • Voeg de vegan kwark toe en meng het geheel goed door tot er geen klontjes meer zijn. Voeg eventueel suiker toe naar smaak.
  • Verhit het mengsel op laag vuur voor 5 min. en roer af en toe goed door.
  • Klop ondertussen de vegan slagroom met een eetlepel suiker stijf.
  • Haal de pan van het vuur en laat het kwarkmengsel een minuutje afkoelen.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel.
  • Giet het mengsel in de springvorm met koekbodem.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Voor decoratie

  • Smelt de speculoos in een pannetje, laat het iets afkoelen en giet het dan op de bovenkant van de vegan kwarktaart.
  • Snijd een paar koekjes fijn en strooi die over de bovenste laag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Dit zeggen onze Green Bakers

Carin Smit
Carin Smit
Verrast door het resultaat
Lees verder
Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
Nettie Groen
Nettie Groen
VRE-SE-LIJK lekker!
Lees verder
Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
Mandy Cerise
Mandy Cerise
Wat een makkelijke bakmixen!
Lees verder
Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
Ann
Ann
Onze derde bestelling
Lees verder
Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
Marion
Marion
Zelfs ik kan bakken zo!
Lees verder
Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
Sharon
Sharon
Bij de hele familie een groot succes!
Lees verder
Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
Kimmy
Kimmy
Voor herhaling vatbaar!
Lees verder
Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
Willem
Willem
Ruime hoeveelheid chocolade
Lees verder
De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
Previous
Next