Suikersiroop
Een suikersiroop is hét geheime ingrediënt om jouw taarten lekker te houden. Het is vooral onmisbaar als je jouw taarten van tevoren wilt maken. Door suikersiroop te gebruiken, voorkom je uitdroging van de taart. Het recept is heel simpel en met de smaken kun je eindeloos variëren. Wij delen een basisrecept voor suikersiroop en suggesties voor een extra smaakje om de taart iets extra’s te geven.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 50 mL water
- 50 g suiker
- smaakmaker naar keuze Denk aan koffie, citroen/limoen, gember, vanille of kruiden en specerijen. Likeuren zoals rum, kirsch of cointreau, limoncello zijn ook zeer geschikt.
Instructies
- Doe de suiker en het water in een steelpan en verhit dit tot het net kookt.
- Roer het geheel door totdat alle suiker is opgelost. Dit duurt 1-2 minuten.
- Laat de siroop afkoelen en voeg dan eventueel een extra smaakje naar keuze toe. Scheutje koffie of likeur. Theelepel vanille-extract, of kruiden en specerijen. Rasp van citroen/limoen.
- Bewaar de suikersiroop in een afgesloten flesje of bakje in de koelkast.
- De suikersiroop kan met een kwastje verdeeld worden over de gebakken taart. Gebruik 1-2 eetlepels suikersiroop per laag bij een taart van 18 cm of 2-3 eetlepels bij een taart van 25 cm.