Taart – Eén Laag

Vegan Taart - Eén Laag

Maar één springvorm in huis? Geen probleem: in de volgende bakinstructies leggen wij jou uit hoe je met onze taart kit een één laag taart kan bakken. Ook met één laag is het een feestje: leef je vooral uit met het versieren, door bijvoorbeeld verschillende toppings naar keuze toe te voegen!
De video onderaan is voor twee lagen, maar de bereiding is hetzelfde.
Bereidingstijd 35 min
Baktijd 45 min
Porties 12 taartpunten

Benodigdheden

  • springvorm Ø18 cm
  • beslagkom
  • elektrische mixer
  • spatel
  • maatbeker
  • keukenweegschaal
  • (palet)mes
  • spuitzak met spuitmondje naar keuze

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Taart
  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Botercrème
  • 1 Green Bakers Vegan Sprinkles

zelf toevoegen

    voor de taart

    • 200 mL vegan melk
    • 125 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur

    voor de botercrème

    • 250 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur dit is belangrijk voor een luchtige, gladde botercrème

    Video

    Instructies
     

    heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

        voor de taart

        • Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is voordat je begint met bakken.
        • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175°C. Vet de randen van de springvorm goed in met vegan boter en bekleed de onderkant met bakpapier.
        • Snijd 125 g vegan boter in kleine stukjes.
        • Voeg de bakmix voor de taart, 200 mL vegan melk en de vegan boter toe aan de beslagkom.
        • Roer het geheel eerst even rustig door tot het niet meer stuift.
        • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een glad beslag.
        • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en zet de taart direct in de oven.
        • Bak de taart in 45-50 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de taart gaar is. Is de prikker droog dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taart dan nog enkele minuten.
        • Haal de taart uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de springvorm. Haal daarna de taart uit de springvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

        voor de botercrème

        • Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
        • Klop de zachte boter met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 3 minuten glad, luchtig en zonder klontjes. De kleur van de vegan boter zal veranderen van geel naar wit.
        • Voeg de bakmix voor de botercrème toe aan de boter en roer het geheel eerst rustig door tot het niet meer stuift.
        • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 4 minuten tot een gladde, luchtige botercrème.

        voor de decoratie

        • Zorg dat de taart helemaal is afgekoeld voordat je begint met decoreren.
        • Tip: smeer de taarten in met suikersiroop om te voorkomen dat de taart uitdroogt.
        • Smeer een laag botercrème uit op de taart.
        • Doe evt. botercrème in een spuitzak met een spuitmond naar keuze en maak toefjes op de bovenkant.
        • Doe een topping naar keuze op de taart zoals jam, lemon curd, karamelsaus, chocoladepasta, speculoos etc. Voeg eventueel vers fruit of noten toe als topping.
        • Strooi de sprinkles op de bovenkant om de taart af te maken.
        • Serveer direct of bewaar de taart afgesloten in de koelkast om uitdroging te voorkomen.

        Geef een antwoord

        Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

        Rating recept