Taart – Twee Lagen

Vegan Taart - Twee Lagen

In deze bakinstructies leggen wij jou stap voor stap uit hoe je een vegan laagjes taart kan bakken. Of je nou kiest voor een chocolade of naturel taart, een twee of vier laags, de stappen blijven hetzelfde. Verdubbel onderstaand recept voor een vier laags taart. Wij raden je ook aan om het bijbehorende filmpje te bekijken om een beeld te krijgen van hoe het eraan toe gaat. Alvast veel bakplezier!
Bereidingstijd 35 min
Baktijd 30 min
Porties 12 taartpunten

Benodigdheden

  • 2 springvormen Ø ±18 cm (1 springvorm van Ø ±18 cm kan ook gebruikt worden, maar dan moet de taart nog door midden gesneden worden)
  • beslagkom
  • elektrische mixer
  • spatel
  • maatbeker
  • keukenweegschaal
  • (palet)mes
  • spuitzak met spuitmondje naar keuze
  • (broodmes)

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Taart
  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Botercrème
  • 1 Green Bakers Vegan Sprinkles

zelf toevoegen

    voor de taart

    • 200 mL vegan melk
    • 125 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur

    voor de botercrème

    • 250 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur dit is belangrijk voor een luchtige, gladde botercrème

    Video

    Instructies
     

    heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

        voor de taart

        • Zorg alvast dat de vegan boter op kamertemperatuur is voordat je begint met bakken.
        • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175°C. Vet de randen van de springvormen goed in met vegan boter en bekleed de onderkant met bakpapier.
        • Snijd 125 g vegan boter in kleine stukjes.
        • Voeg de bakmix voor de taart, 200 mL vegan melk en de vegan boter toe aan de beslagkom.
        • Roer het geheel eerst even rustig door tot het niet meer stuift.
        • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een glad beslag.
        • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en zet de taarten direct in de oven.
        • Bak de taarten in 25-30 minuten gaar (Als je 1 springvorm hebt gebruikt dan is de baktijd 45-50 minuten.) Met een prikker kan je testen of de taarten gaar zijn. Is de prikker droog dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taarten dan nog enkele minuten.
        • Haal de taarten uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de springvormen. Haal daarna de taarten uit de springvormen en laat ze verder afkoelen op een rooster.

        voor de botercrème

        • Zorg dat de vegan boter op kamertemperatuur is.
        • Klop de zachte boter met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 3 minuten glad, luchtig en zonder klontjes. De kleur van de vegan boter zal veranderen van geel naar wit.
        • Voeg de bakmix voor de botercrème toe aan de boter en roer het geheel eerst rustig door tot het niet meer stuift.
        • Mix het geheel daarna met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 4 minuten tot een gladde, luchtige botercrème.

        voor de decoratie

        • Zorg dat de taarten helemaal zijn afgekoeld voor je begint met het decoreren.
        • De taarten komen plat uit de oven dus ze hoeven niet gesneden te worden. Wanneer je taarten niet plat uit de oven komen, kan je ervoor kiezen om de bovenkant van de taarten er af te snijden zodat de bovenkant vlak is (en eet de restjes op).
        • Tip: smeer de taarten in met suikersiroop om te voorkomen dat de taart uitdroogt.
        • Bewaar ongeveer 1/5 deel van de botercrème voor decoratieve toefjes aan het eind.
        • Leg één laag taart op je werkblad. Smeer 2/5 deel van de botercrème gelijkmatig over de laag taart.
        • Als je een vulling wilt toevoegen, spuit dan eerst een randje botercrème. Deze rand zorgt er voor dat de vulling op de juiste plek blijft. Smeer in het midden een vulling naar keuze zoals jam, lemon curd, karamelsaus, chocoladepasta, speculoos etc.
        • Leg de tweede laag taart hier bovenop.
        • Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de hele taart met een dunne laag botercrème. Dit zorgt er voor dat de taartkruimels worden vastgezet en niet zichtbaar zijn bij het eindresultaat.
        • Zet de taart ca. 10 minuten in de koelkast zodat de eerste laag botercrème steviger wordt.
        • Haal de taart uit de koelkast en bestrijk de taart met 2/5 deel van de botercrème.
        • Strijk de bovenkant en zijkanten mooi strak.
        • Doe de bewaarde botercrème in een spuitzak met een spuitmond naar keuze en maak toefjes op de bovenkant van de taart.
        • Strooi de sprinkles op de bovenkant om de taart af te maken.
        • Serveer direct of bewaar de taart afgesloten in de koelkast om uitdroging te voorkomen.

        2 reacties

        1. De taart zelf was lekker maar helaas niet hoog genoeg en na het bakken zakte deze nog in elkaar 🙁
          Nou heb ik rijstmelk gebruikt. Kan het daar aan liggen, had ik soja melk moeten gebruiken?

          1. Hi Nathalie,
            Wat leuk om te horen dat je de taart hebt gemaakt. We vinden het heel jammer dat de taart niet is zoals verwacht. We hebben de taart zo ontwikkeld dat de lagen mooi plat blijven na het bakken zodat je hem snel in elkaar kan zetten zonder de bovenkant eraf te snijden. Het is dus niet onze bedoeling om een taart te krijgen met een hele bolle top. Als dit wel het geval is en hij daarna inzakt, dan kan dat liggen aan de temperatuur van de oven. Als de temperatuur te hoog is dan rijst de taart heel snel en vormt het een bolle top die na afkoelen weer veel inzakt. Dit hebben wij ook wel eens meegemaakt tijdens het ontwikkelen. Als je het nog niet hebt, zou je een oventhermometer (slechts 1 euro bij de blokker) aan kunnen schaffen om de oventemperatuur te checken want soms is de werkelijke temperatuur hoger of lager dan je oven aangeeft. Als je het beslag hebt verdeeld over 2 vormen van Ø18cm dan krijg je 2 lagen taart van 2.5cm-2.8cm hoog. Bij 1 vorm van Ø25cm zal de taart ongeveer 4cm hoog worden. Als je op zoek bent naar een hele hoge taart dan zou je een 4 laags taart kunnen maken. Rijstmelk is vergelijkbaar met sojamelk dus dit heeft de taart niet beïnvloed. De volgende keer kan je dit gewoon blijven gebruiken. We hopen dat de volgende taart wel voldoet aan je verwachtingen. Als je nog vragen hebt dan beantwoorden wij die graag!
            Groene groetjes,
            Wendy van Green Bakers

        Geef een antwoord

        Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

        Rating recept




        Dit zeggen onze Green Bakers

        Carin Smit
        Carin Smit
        Verrast door het resultaat
        Lees verder
        Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
        Nettie Groen
        Nettie Groen
        VRE-SE-LIJK lekker!
        Lees verder
        Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
        Mandy Cerise
        Mandy Cerise
        Wat een makkelijke bakmixen!
        Lees verder
        Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
        Ann
        Ann
        Onze derde bestelling
        Lees verder
        Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
        Marion
        Marion
        Zelfs ik kan bakken zo!
        Lees verder
        Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
        Sharon
        Sharon
        Bij de hele familie een groot succes!
        Lees verder
        Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
        Kimmy
        Kimmy
        Voor herhaling vatbaar!
        Lees verder
        Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
        Willem
        Willem
        Ruime hoeveelheid chocolade
        Lees verder
        De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
        Previous
        Next