Tips om vegan producten te herkennen

In onze vorige blogpost kon jij lezen dat kleine stapjes toch een positieve invloed kunnen hebben op het milieu. Jouw eerste stapje kan een uitje zijn naar de supermarkt om plantaardig boodschappen te doen, maar waar moet je beginnen? Ieder product langsgaan om de labels te lezen klinkt als een heel karwei, en daar heb jij vast geen tijd voor of zin in. Daarom gaan wij jou uitleggen hoe jij vegan producten gemakkelijk kan herkennen.

1. Let op keurmerken
Sommige veganistische producten dragen een Vegan keurmerk die garanderen dat het product vegan is. Keurmerken staan op de voorkant van de verpakking en vallen hierdoor goed op. Als een product een vegan keurmerk heeft, dan hoef je niet nog de ingrediënten te checken.

vegan keurmerken
vegan keurmerken

2. Let op teksten zoals 100% plantaardig
Let er wel goed op of er 100% staat want alleen het woord plantaardig geeft geen garantie dat het product veganistisch is. Dit is bijvoorbeeld vaak te zien bij margarines die grotendeels plantaardig zijn. Deze zijn echter niet veganistisch omdat er vitamine D3 (afkomstig van schapen), aan toegevoegd kan zijn.

3. Raadpleeg Vegan Wiki
Vegan Wiki is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Op de website zijn vegan producten in categorieën opgedeeld zodat jij gemakkelijk in een overzicht kan zien welke producten vegan zijn en waar het te koop is.

4. Lees de ingrediëntenlijst
Let vooral op of de volgende termen voorbijkomen: roomboter, melk, ei, wei(poeder), gelatine, honing, bijenwas, aroma’s (om te weten of een aroma geen dierlijke ingrediënten bevat, kan je het vragen bij de producent)

Voor onze vegan bakmixen hebben wij met veel zorg vegan ingrediënten uitgekozen en met deze tips vertrouwen wij er op dat ook jij als een echte Green Baker ook uitsluitend vegan ingrediënten zal toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bestel nu onze vegan bakmixen om lekker makkelijk vegan te bakken

Dit zeggen onze Green Bakers

Carin Smit
Carin Smit
Verrast door het resultaat
Lees verder
Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
Nettie Groen
Nettie Groen
VRE-SE-LIJK lekker!
Lees verder
Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
Mandy Cerise
Mandy Cerise
Wat een makkelijke bakmixen!
Lees verder
Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
Ann
Ann
Onze derde bestelling
Lees verder
Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
Marion
Marion
Zelfs ik kan bakken zo!
Lees verder
Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
Sharon
Sharon
Bij de hele familie een groot succes!
Lees verder
Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
Kimmy
Kimmy
Voor herhaling vatbaar!
Lees verder
Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
Willem
Willem
Ruime hoeveelheid chocolade
Lees verder
De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
Previous
Next