Tips om vegan producten te herkennen

In onze vorige blogpost kon jij lezen dat kleine stapjes toch een positieve invloed kunnen hebben op het milieu. Jouw eerste stapje kan een uitje zijn naar de supermarkt om plantaardig boodschappen te doen, maar waar moet je beginnen? Ieder product langsgaan om de labels te lezen klinkt als een heel karwei, en daar heb jij vast geen tijd voor of zin in. Daarom gaan wij jou uitleggen hoe jij vegan producten gemakkelijk kan herkennen.

1. Let op keurmerken
Sommige veganistische producten dragen een Vegan keurmerk die garanderen dat het product vegan is. Keurmerken staan op de voorkant van de verpakking en vallen hierdoor goed op. Als een product een vegan keurmerk heeft, dan hoef je niet nog de ingrediënten te checken.

vegan keurmerken
vegan keurmerken

2. Let op teksten zoals 100% plantaardig
Let er wel goed op of er 100% staat want alleen het woord plantaardig geeft geen garantie dat het product veganistisch is. Dit is bijvoorbeeld vaak te zien bij margarines die grotendeels plantaardig zijn. Deze zijn echter niet veganistisch omdat er vitamine D3 (afkomstig van schapen), aan toegevoegd kan zijn.

3. Raadpleeg Vegan Wiki
Vegan Wiki is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Op de website zijn vegan producten in categorieën opgedeeld zodat jij gemakkelijk in een overzicht kan zien welke producten vegan zijn en waar het te koop is.

4. Lees de ingrediëntenlijst
Let vooral op of de volgende termen voorbijkomen: roomboter, melk, ei, wei(poeder), gelatine, honing, bijenwas, aroma’s (om te weten of een aroma geen dierlijke ingrediënten bevat, kan je het vragen bij de producent)

Voor onze vegan bakmixen hebben wij met veel zorg vegan ingrediënten uitgekozen en met deze tips vertrouwen wij er op dat ook jij als een echte Green Baker ook uitsluitend vegan ingrediënten zal toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.