Vegan producten proberen met Linsey #3 Yoghurt editie

Voor mij is yoghurt met fruit en granola een standaard ontbijtje. Voordat ik mijn vegan journey begon, waren Griekse yoghurt 10% vet en magere kwark echt mijn beste vrienden, maar daar wilde ik verandering in brengen. Daarom ben ik zoveel mogelijk vegan yoghurts aan het testen, zodat ik een goede vervanging kan vinden.

AH soja

AH soja naturel - €1,49 (500 g)Na Alpro soja yoghurt geprobeerd te hebben, was ik wel benieuwd naar een huismerk, omdat het toch wel wat scheelt qua kosten. Ik dacht: lekker wat yoghurt voor bij mijn ontbijt. Maar wat was het vies, alleen maar soja in mijn mond en de textuur is super korrelig en waterig! Heel jammer dit. Ik denk dat de Alpro producten gewoon wat milder zijn qua smaak en zij voegen ook wat meer suiker toe. De AH soja yoghurt is voor mij dus echt een no go!

alpro perzik

Alpro plantaardige variatie op yoghurt perzik - €2,09 (500 g)Ik heb al wat eerder een dierlijke perzik yoghurt gehad en die vond ik altijd wel lekker, maar toch iets te zoet. Deze is ook echt zoet, dus ik vond hem los niet echt geschikt als ontbijt. Ik had hem daarom gemengd met een naturel soja yoghurt van Alpro, en toen was het goed te doen. Ik zou hem eigenlijk ook niet aanraden als dagelijkse yoghurt, want er zit daarvoor iets te veel suiker in. Wel is hij geschikt als lekker vegan toetje!

alpro mango

Alpro mango met meer fruit - €2,09 (400 g)Deze yoghurt was gelukkig iets minder zoet, en hij heeft net als de perziksmaak lekkere stukjes erdoorheen. Hij smaakt ook echt naar mango, niet zo’n chemische mango die je wel vaker proeft in andere mango producten. Ik zou hem alleen niet vaker aanschaffen, omdat het gewoon niet echt mijn ding is. Jordi vindt deze daarentegen wel erg lekker.

alpro framboos

Alpro framboos - €2,09 (500 g)Deze yoghurt vind ik erg lekker, hij is zoet maar heeft ook een zurig tintje! Ik zou hem niet vaak eten, maar af en toe als toetje kan ik het wel waarderen. Ook is het een van de enige sojayoghurts waar ik als eerste hap geen soja proef!

alpro nature

Alpro mild & creamy nature - €2,05 (750 g)Dit was precies de yoghurt waar ik naar zocht: hij heeft een wat zurige smaak wat ik wel lekker vind in een yoghurt en het is gewoon een yoghurt waar je de dag goed mee kan beginnen. Wat fruit erbij en een handje granola en mijn ontbijtje is klaar! En als variatie kan je hem ook mengen met een beetje perzik yoghurt of een van de andere smaken van Alpro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.