Vegan producten proberen met Linsey #4 Kaas editie

Voor ik begon met mijn vegan journey, zei ik altijd: Ik kan nooit vegan worden, want zonder kaas kan ik toch niet leven?? Gelukkig komen er steeds meer vegan kazen in de supermarkt, en moest ik natuurlijk op zoek gaan naar goede vervangers! 

Violife greek white block

Violife greek white - €2,99 (200 g)Deze vegan Griekse kaas is superlekker, zelfs nog beter dan dierlijke Griekse kaas. Deze smaak is namelijk wat milder en hij smelt een beetje in je mond. Ik raad hem iedereen die van kaas houdt zeker aan, heerlijk voor bijvoorbeeld door een salade!

Violife prosociano wedge

Violife prosociano wedge - €3,69 (150 g)Een van mijn lievelingseten is pasta, met lekker veel parmezaanse kaas. Ik dacht dat ik dit nu moest missen omdat het niet vegan is. Veel mensen raden edelgistvlokken aan, voor een hartige smaak, maar dat was niet voor mij gemaakt. Gelukkig bestaat Violife! Deze Violife kaas is echt perfect om te raspen en te strooien over pasta, hij smaakt sterk en een beetje pittig! Deze kaas wordt zeker een staple in mijn koelkast.

Violife original slices

Violife original slices - €3,25 (200 g)Na de positieve ervaringen met de andere Violife kazen, probeerde ik vol hoop een plakje vegan kaas op mijn cracker. Ik moet toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was... Ik vind de kaas niet bepaald speciaal, hij is soort van te vergelijken met jonge kaas maar dan naar mijn mening minder lekker en rubberachtig. Normaal ben ik ook meer een fan van belegen en oude kaas. Ik raad hem wel aan als je op zoek bent naar een vegan vervanging voor jonge kaas en een rubberachtige structuur niet erg vindt.

Violife mozzarella

Violife mozzarella - €3,15 (200 g)Het smaakt niet echt naar mozzarella, wat ik eigenlijk wel jammer vind. Het smaakt bijna hetzelfde als de orginal slices en de Griekse kaas, alleen dan in een andere vorm, namelijk zoals geraspte kaas. Op zich een prima alternatief voor op bijvoorbeeld een pizza, maar de zoektocht naar de perfecte kaas gaat voor mij nog verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.