Vegan producten proberen met Linsey

Vegan Oatly haverspread

Ik was altijd een beetje sceptisch over vegan eten, want ik dacht dat het vast niet lekker was en dat er weinig keus zou zijn. Sinds we begonnen zijn met Green Bakers, probeer ik steeds meer dierlijke producten te vervangen met plantaardige. Ik kwam er namelijk achter dat plantaardig eten veel beter is voor het milieu, dieren en je gezondheid. Samen neem ik jullie mee in mijn journey om plantaardiger te eten. Ik ga veel nieuwe producten testen en deze natuurlijk voor jullie beoordelen. 

Vegan Oatly haverspread

Oatly haverspread tomaat basilicum - €1,99 (150 g)Dit is de eerste keer dat ik een spread probeer op basis van haver. Deze spread had ik getest op een cracker en ik vond hem erg smaken naar zongedroogde tomaat (lekker!). Ook is hij romig. Wel denk ik dat deze spread eerder geschikt is om door een pastasalade te mengen of gewoon door een pasta te doen als smaakversterker. Dan komt de smaak waarschijnlijk beter terecht, dan op mijn Wasa crackertje.

Vegan Oatly haverspread

Oatly haverspread knoflook & komkommer - €1,99 (150 g)Deze spread kon ik niet laten liggen toen ik hem in de Albert Heijn zag. Knoflook gaat er bij mij namelijk altijd in! Ik heb hem, net als de andere spread geprobeerd op een cracker: het was verrassend lekker, omdat hij erg fris smaakte en een lichte smaak had van knoflook. Dit mocht van mij wel wat sterker, maar ik snap dat niet iedereen van sterke knoflook houdt. De spread is een beetje te vergelijken met zuivelspread, maar dan natuurlijk plantaardig. Ik ga hem zeker opnieuw aanschaffen. De spread lijkt me ook wel lekker voor op een wrap.

vegan Lotus speculoos

Lotus speculoos - €2,39 (400 g)Ik heb al jaren gehoord van speculoos, maar had het zelf nooit geprobeerd. Anderen om me heen waren namelijk niet heel positief over dit product. Toen wij voor een variatietip speculoos wilden stoppen in onze chocolate chip cookies, had ik toch maar een potje aangeschaft. En lekker was het! Al die jaren heb ik deze goddelijke zoete spread gemist. Het smaakt echt precies als de Lotus koekjes, maar dan kan je het gewoon smeren op een cracker of door koekjesdeeg doen zoals wij hebben gedaan. Ik vond het zelfs lekkerder dan chocoladepasta, en dat zegt wat!

Vegan Alpro

Alpro mild & creamy lime & lemon - €2,75 (750 g)Dit was het eerste plantaardige zuivelproduct dat ik ooit heb aangeschaft! Normaal eet ik een bakje magere kwark of griekse yoghurt in de ochtend maar ik wil graag overstappen naar plantaardige vervangers. Ik vond de smaak erg aangenaam, lekker fris. De structuur vond ik echter minder, omdat het best dun was naar mijn mening. Ik houd namelijk van een dikke, romige structuur zoals ik met kwark en griekse yoghurt gewend ben. Ook had de yoghurt een kleine nasmaak van soja, maar dit was niet verkeerd. Ik denk dat ik hier na een tijdje al wel aan kan wennen. Ik ga deze zeker af en toe aanschaffen als toetje, maar dan zou ik het wel mengen met een dikkere yoghurt voor een betere structuur!

Vegan Vandaag Vegetarisch tofu schnitzels

AH Tofu schnitzel - €2,49 (160 g)Ik liep in de Albert Heijn langs de vegetarische/vegan schappen en mijn oog viel op de AH tofu schnitzel. Ik dacht: is dat gewoon een blok tofu die gepaneerd is? Maar niks was minder waar. Hij was net zo lekker als een kipschnitzel, misschien zelfs lekkerder! Dit komt omdat de schnitzel goed gekruid was met zogenaamde kipkruiden en van binnen was het een mix van soja-eiwit en tarwe-eiwit. De buitenkant had ook een lekker krokant laagje. Zeker een aanrader dus!

Al met al vond ik alle producten echt lekker! Ik had eigenlijk verwacht dat sommige dingen tegen zouden vallen, want ik ben best een kieskeurige eter. Zo zien we maar: je moet eerst de producten proberen voordat je je mening vormt. 

Bekijk Vegan producten proberen met Linsey #2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bestel nu onze vegan bakmixen om lekker makkelijk vegan te bakken

Dit zeggen onze Green Bakers

Carin Smit
Carin Smit
Verrast door het resultaat
Lees verder
Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
Nettie Groen
Nettie Groen
VRE-SE-LIJK lekker!
Lees verder
Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
Mandy Cerise
Mandy Cerise
Wat een makkelijke bakmixen!
Lees verder
Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
Ann
Ann
Onze derde bestelling
Lees verder
Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
Marion
Marion
Zelfs ik kan bakken zo!
Lees verder
Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
Sharon
Sharon
Bij de hele familie een groot succes!
Lees verder
Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
Kimmy
Kimmy
Voor herhaling vatbaar!
Lees verder
Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
Willem
Willem
Ruime hoeveelheid chocolade
Lees verder
De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
Vorige
Volgende