Worteltaart

worteltaart

Recept: Vegan Worteltaart met Roomkaastopping

Click here for English baking instructions
Makkelijk recept voor vegan worteltaart. Met de Green Bakers vegan bakmix voor Heavenly Spiced Carrot Cake bak jij de lekkerste vegan worteltaart. Jij hoeft alleen zonnebloemolie, water en wortel toe te voegen. Ingrediënten toevoegen, mengen, bakken en genieten maar!
Maak de worteltaart extra lekker met een vegan roomkaastopping. Of voeg een handje met walnoten en rozijnen toe aan het beslag. Ultiem genieten!
Wil jij je creativiteit kwijt? Probeer dan ook eens deze Vegan Wortelcupcakes om te versieren. De cupcakes zijn ook perfect geschikt als traktatie om uit te delen.
Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 10 min
Baktijd 40 min
Porties 12 taartpunten

Benodigdheden

  • springvorm Ø18 cm
  • bakpapier
  • keukenweegschaal
  • beslagkom
  • spatel
  • elektrische mixer
  • lepel

Ingrediënten
  

  • 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Worteltaart

Zelf toevoegen

    Voor de taart

    • 100 g zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (100 g) kan ook gebruikt worden.
    • 100 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
    • 150 g geraspte wortel + extra voor decoratie ongeveer 1 middelgrote wortel

    Voor de roomkaastopping

    • 100 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur
    • 200 g vegan roomkaas op kamertemperatuur bijv. Violife Creamy Original
    • 200 g poedersuiker

    Voor de decoratie

    • 1 handje fijngehakte walnoten
    • 1 eetlepel geraspte wortel

    Video

    Instructies
     

    heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

      Voor de taart

      • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de springvorm goed in met vegan boter en bekleed de bodem met bakpapier.
      • Voeg de vegan bakmix, 100 g zonnebloemolie en 100 g water toe aan de beslagkom.
      • Meng het met een spatel tot een geheel.
      • Voeg de geraspte wortel toe en spatel deze door het beslag.
      • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en zet de taart direct in de oven.
      • Bak de taart in 40-45 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de taart gaar is. Steek een prikker in de taart en haal deze er weer uit. Is de prikker droog, dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taart dan nog enkele minuten
      • Haal de taart uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de springvorm. Haal daarna de taart uit de springvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
      • Bewaar de afgekoelde taart in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijft het tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.

      Voor de roomkaastopping

      • Zorg ervoor dat de 100 g vegan boter en 200 g vegan roomkaas op kamertemperatuur zijn. Dep de roomkaas droog met een tissue wanneer er een laagje water op zit.
      • Klop de zachte boter met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten glad, luchtig en zonder klontjes. De kleur van de vegan boter zal veranderen van geel naar wit.
      • Voeg de zachte roomkaas toe en mix in ca. 1 minuut glad.
      • Voeg daarna 200 g poedersuiker toe en mix het geheel nog ca. 2 minuten tot een gladde, luchtige roomkaastopping.

      Voor de decoratie

      • Als de roomkaastopping op de taart zit, moet de gehele taart bewaard worden in de koelkast. Hier droogt de taart wel sneller uit. We raden aan om de topping pas op de taart te smeren vlak voor het serveren. De topping kan al wel van te voren gemaakt worden en bewaard worden in de koelkast.
      • Smeer met een mes of lepel de roomkaastopping op de afgekoelde taart.
      • Strooi wat geraspte wortel op de bovenkant als decoratie. Leg eventueel fijngehakte of hele walnoten op de bovenkant van de taart.

      Variatietips

      • Bewaartip: Bewaar de taart met topping in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast. Zo blijft het tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
      • Variatietip: Voeg een handjevol walnoten toe aan het beslag. 
      Heb je zelf een leuke vegan variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers

      Geef een antwoord

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Rating recept




      Dit zeggen onze Green Bakers

      Carin Smit
      Carin Smit
      Verrast door het resultaat
      Lees verder
      Echt hele lekkere en makkelijke vegan bakmixen! Heb ze bijna allemaal al een keer gemaakt en elke keer weer verrast door het resultaat. Zeker een aanrader. Ook leuk om cadeau te doen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en de bestelling wordt snel verzonden.
      Nettie Groen
      Nettie Groen
      VRE-SE-LIJK lekker!
      Lees verder
      Op Veggieworld heb ik 1 mix voor bananenbrood meegenomen, voorzichtig als ik ben. Nu heb ik er spijt van, het was echt VRE-SE-LIJK lekker! Zelfs het stuk dat ik had ingevroren kwam even lekker uit de vriezer. Ik ga snel nieuwe bestellen, ik ben nu ook benieuwd naar de rest!
      Mandy Cerise
      Mandy Cerise
      Wat een makkelijke bakmixen!
      Lees verder
      Green Bakers op Veggieworld gezien! Heb bananenbrood en worteltaart meegenomen. Wat een makkelijke bakmixen! Ongelofelijk... en ze smaken ook nog eens hemels!
      Ann
      Ann
      Onze derde bestelling
      Lees verder
      Wat vooral handig is is het bakgemak. Geen apparaten nodig of ingrediënten. Een enkele keer wat boter. Mocht je een bestelling plaatsen vergeet dan niet om de mix voor kokoskoekjes mee te bestellen. Mijn favoriet! Onze derde bestelling gaat de deur uit. Kom maar op met die pepernoten 😋
      Marion
      Marion
      Zelfs ik kan bakken zo!
      Lees verder
      Zelfs ik kan bakken zo! 🥳 Geweldig!
      Sharon
      Sharon
      Bij de hele familie een groot succes!
      Lees verder
      Ik bak graag maar heb soms geen zin/tijd/energie om alles from scratch te maken. Deze cake staat in no time in de oven, is super lekker en bij de hele familie een groot succes!! Ik heb deze nu al meerdere keren besteld en gemaakt, dus ik raad hem zeker aan.
      Kimmy
      Kimmy
      Voor herhaling vatbaar!
      Lees verder
      Super gemakkelijk, super lekker! Voor herhaling vatbaar!
      Willem
      Willem
      Ruime hoeveelheid chocolade
      Lees verder
      De chocolate chip cookies waren erg lekker. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg in het midden. De mix kwam met een ruime hoeveelheid chocolade en de bereiding koste nauwelijks tijd. Een echte aanrader. Ook fijn dat ze qua uiterlijk lijken op “normale” cookies.
      Previous
      Next