Recept: Vegan Worteltaart met Roomkaastopping
Click here for English baking instructionsMakkelijk recept voor vegan worteltaart. Met de Green Bakers vegan bakmix voor Heavenly Spiced Carrot Cake bak jij de lekkerste vegan worteltaart. Jij hoeft alleen zonnebloemolie, water en wortel toe te voegen. Ingrediënten toevoegen, mengen, bakken en genieten maar! Maak de worteltaart extra lekker met een vegan roomkaastopping. Of voeg een handje met walnoten en rozijnen toe aan het beslag. Ultiem genieten! Wil jij je creativiteit kwijt? Probeer dan ook eens deze Vegan Wortelcupcakes om te versieren. De cupcakes zijn ook perfect geschikt als traktatie om uit te delen.Heb jij met dit recept gebakken? Deel jouw vegan bakcreatie met de Green Bakers community op social media met #greenbakers of tag @greenbakersnl.
Bereidingstijd 10 minuten min
Baktijd 40 minuten min
Porties 12 taartpunten
Ingrediënten
- 1 Green Bakers Vegan Bakmix voor Worteltaart
Zelf toevoegen
Voor de taart
- 100 g zonnebloemolie Geen zonnebloemolie in huis? Gesmolten kokosolie (100 g) kan ook gebruikt worden.
- 100 g water Tip: het wegen van water is nauwkeuriger dan het afmeten met een maatbeker.
- 150 g geraspte wortel + extra voor decoratie ongeveer 1 middelgrote wortel
Voor de roomkaastopping
- 100 g ongezouten vegan boter op kamertemperatuur
- 200 g vegan roomkaas op kamertemperatuur bijv. Violife Creamy Original
- 200 g poedersuiker
Voor de decoratie
- 1 handje fijngehakte walnoten
- 1 eetlepel geraspte wortel
Video
Instructies
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
Voor de taart
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de springvorm goed in met vegan boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Voeg de vegan bakmix, 100 g zonnebloemolie en 100 g water toe aan de beslagkom.
- Meng het met een spatel tot een geheel.
- Voeg de geraspte wortel toe en spatel deze door het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en zet de taart direct in de oven.
- Bak de taart in 40-45 minuten gaar. Met een prikker kan je testen of de taart gaar is. Steek een prikker in de taart en haal deze er weer uit. Is de prikker droog, dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taart dan nog enkele minuten
- Haal de taart uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de springvorm. Haal daarna de taart uit de springvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
- Bewaar de afgekoelde taart in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijft het tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
Voor de roomkaastopping
- Zorg ervoor dat de 100 g vegan boter en 200 g vegan roomkaas op kamertemperatuur zijn. Dep de roomkaas droog met een tissue wanneer er een laagje water op zit.
- Klop de zachte boter met een elektrische mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten glad, luchtig en zonder klontjes. De kleur van de vegan boter zal veranderen van geel naar wit.
- Voeg de zachte roomkaas toe en mix in ca. 1 minuut glad.
- Voeg daarna 200 g poedersuiker toe en mix het geheel nog ca. 2 minuten tot een gladde, luchtige roomkaastopping.
Voor de decoratie
- Als de roomkaastopping op de taart zit, moet de gehele taart bewaard worden in de koelkast. Hier droogt de taart wel sneller uit. We raden aan om de topping pas op de taart te smeren vlak voor het serveren. De topping kan al wel van te voren gemaakt worden en bewaard worden in de koelkast.
- Smeer met een mes of lepel de roomkaastopping op de afgekoelde taart.
- Strooi wat geraspte wortel op de bovenkant als decoratie. Leg eventueel fijngehakte of hele walnoten op de bovenkant van de taart.
Variatietips
- Bewaartip: Bewaar de taart met topping in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast. Zo blijft het tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
- Variatietip: Voeg een handjevol walnoten toe aan het beslag.
Heb je zelf een leuke vegan variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers