Ga terug
Chocolate Ganache Tart

Vegan Chocolate Ganache Tart

Zin in een lekker chocoladetaartje maar wil je niet te lang in de keuken staan? Wij delen graag ons recept met jullie om in een korte tijd een rijke chocolate tart te bakken. Stap voor stap leggen wij jou uit hoe jij een paar ingrediënten om kan toveren tot een heerlijke vegan chocolate tart!
5 van 2 stemmen

Benodigdheden

  • vlaaivorm Ø26 cm
  • beslagkom
  • garde
  • mes
  • hittebestendige kom
  • pannetje

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 240 g tarwebloem
  • 100 g kristalsuiker
  • 25 g cacaopoeder
  • snufje zout
  • 150 g koude ongezouten vegan boter

Voor de chocolade ganache

  • 350 g pure chocolade de meeste pure chocolades zijn vegan
  • 350 g plantaardige room bijv. Alpro Cuisine Plantaardige Variatie op Room Soya

Instructies
 

heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4

    Voor de bodem

    • Verwarm de oven voor op 175 °C.
    • Doe in een beslagkom 240 g tarwebloem, 100 g kristalsuiker, 25 g cacaopoeder en een snufje zout. Mix dit door elkaar met een vork of garde.
      Chocolate Ganache Tart
    • Snijd 150 g koude vegan boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de droge ingrediënten.
      Chocolate Ganache Tart
    • Kneed het met je handen goed door elkaar tot een deegbal.
      Chocolate Ganache Tart
    • Druk het koekjesdeeg met je handen op de bodem van de vorm.
      Chocolate Ganache Tart
    • Zet de bodem in de voorverwarmde oven en bak voor 20 minuten tot een stevige koek.
      Chocolate Ganache Tart
    • Haal de bodem uit de oven en laat het 30 min. afkoelen in de vorm.

    Voor de ganache

    • Breek 350 g chocolade in blokjes.
    • Leg de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze kom boven een pan met kokend water. Smelt de chocolade au bain-marie.
    • Voeg 350 g room toe aan de gesmolten chocolade en roer het met een garde tot een geheel.
      Chocolate Ganache Tart
    • Giet de ganache op de afgekoelde bodem.
      Chocolate Ganache Tart
    • Laat het 30 minuten afkoelen.
      Chocolate Ganache Tart